Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γέμισε το πορτοφόλι απ’τη Σκωτία – Πρόωρη πρόκριση για Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το “τριφύλλι” επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες, βρίσκεται με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2-0 μέσα στην έδρα της Μάδεργουελ και εξασφαλίζει ουσιαστικά την οικονομική του βιωσιμότητα – Χριστοδουλόπουλος και Μαυρίας τα γκολ – Κορυφαίος ο Σισοκό.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός στο 250ο παιχνίδι του στην Ευρώπη επικράτησε εύκολα της Μάδεργουελ στην Σκωτία με 2-0 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Το “διπλό” αυτό είναι άκρως σημαντικό για τους “πράσινους”, αφού βρίσκονται με το ένα πόδι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας έτσι την οικονομική τους βιωσιμότητα (στα ταμεία της πράσινης ΠΑΕ θα εισρεύσουν 6 εκ. ευρώ τουλάχιστον).

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα καλό και πειστικό πρόσωπο κόντρα σε μια ομάδα που με τίποτα δεν μπορούσε να αντισταθεί και έχοντας ως κορυφαίους τους Σισοκό, Μπουμσόνγκ και Βύντρα κέρδισε χάση στα γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 14′ και του Μαυρία στο 76′.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν ιδανικά το ματς και αφού δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 14” με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Η Μάδεργουελ απέκτησε για λίγο την κατοχή της μπάλας, χωρίς να κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του “τριφυλλιού” και να απειλήσει τον Καρνέζη. Οι “πράσινοι” πήραν πολύ γρήγορα πάλι τα ηνία, και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Έστω κι έτσι όμως, η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα ουσιαστικά, με αποτέλεσμα η νίκη να φαντάζει εύκολη. Και έγινε ακόμα πιο εύκολη, όταν στο 76′ ο Σισοκό είδε τον Μαυρία (είχε μόλις μπει αλλαγή) να φεύγει σφαίρα στην αντεπίθεση, του έδωσε την μπάλα και ο νεαρός τελείωσε υποδειγματικά την φάση για το 2-0.

Το γκολ που πέτυχε ο Μαυρίας είναι το πρώτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και το δεύτερο στην καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το πρώτο του γκολ θα μπορούσε να πετύχει στις καθυστερήσεις και ο Φορναρόλι, όμως πλάσαρε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα (79’ Ντέιλι) 

Στον πάγκο: Χολινς, Κούμινς, Καρσγουελ, Φρανσις Ανγκόλ, Εθέριγκντον, Μακ Χο 

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67’ Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος (85’ Φορναρόλι), Τότσε(75’ Μαυρίας) 

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Φουρλάνος, Πετρόπουλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε