Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Γέμιζε τις… τσέπες του ο πρώην πρόεδρος της ΦΙΦΑ!

Γέμιζε τις… τσέπες του ο πρώην πρόεδρος της ΦΙΦΑ!

Βαριές κατηγορίες για τον Ζοάο Χαβελάνζε. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, o πρώην πρόεδρο της ΦΙΦΑ έλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του, από την εμπορική εταιρεία ISL, ποσά που φτάνουν το λιγότερο το 1,25 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το τότε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής (και γαμπρός του) Ρικάρντο Τεϊξέιρα παρουσιάζεται να εισέπραξε ποσά ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Τα έγγραφα του ελβετικού δικαστηρίου, που περιέχουν μονάχα τα ονόματα των προαναφερθέντων, αναφέρουν πως οι δυο τους ενδέχεται να έχουν λάβει ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 18,2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, αποκαλύπτεται πως στη συνέχεια επέστρεψαν 4,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να σταματήσει η εισαγγελική έρευνα, με τον όρο να μείνει μυστική η ταυτότητά τους.

Ο τωρινός πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Σεπ Μπλάτερ, από την πλευρά του, είχε αναφέρει τον Οκτώβρη του 2011 πως ήθελε να δημοσιοποιήσει την υπόθεση ISL, ωστόσο η ομοσπονδία αρνείτο την ίδια ώρα την πρόσβαση στα σχετικά στοιχεία.

Σε ανακοίνωσή της, πάντως η ΦΙΦΑ δηλώνει “… ευχαριστημένη που η ποινική δίωξη για το θέμα της ISL μπορεί πλέον να δημοσιοποιηθεί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε