Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γερμανία για κούπα! “Καθάρισε” Σλοβακία και προκρίθηκε στους “8” του Euro 2016

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Γερμανία ξεπέρασε το χαμηλό – όπως αποδείχτηκε – εμπόδιο της Σλοβακίας, επικράτησε στο ρελαντί με 3-0 και πήρε την πρόκριση για τους “8” του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία – Ισπανία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Σλοβάκους και “καθάρισαν” το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Να σημειωθεί πως ο Νόιερ δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ στο Euro 2016, με τους Γερμανούς να έχουν την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 8′. Αφού πρώτα ο Κεντίρα προειδοποίησε με κεφαλιά τους Σλοβάκους, ο Μπόατενγκ έκανε το 1-0 με ξερό σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 13′ η Γερμανία είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά ο Οζίλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόζατσικ από την άσπρη βούλα του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Γκόμεζ από τον Σκρτελ.

Ο Κούτσκα προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 41′, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του, ενώ δύο λεπτά μετά, η Γερμανία έκανε το 2-0. Ο Ντράξλερ χόρεψε τον Κούτσκα, έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε στον Γκόμεζ και ο Γερμανός επιθετικός έστειλε από κοντά για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Σλοβακίας.

 

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 63′, όταν ο κορυφαίος του αγώνα, Ντράξλερ, έκανε από κοντά το 3-0.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ (71′ Χέβεντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (76′ Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Μεσούτ Οζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (72′ Ποντόλσκι), Μάριο Γκόμεθ.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κόζατσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Γκιόμπερ (84′ Σαλάτα), Σκρίνιαρ, Χροσόβσκι, Χάμσικ, Κούτσκα, Βάις (46′ Γκρέγκους), Ντούρις (64′ Σέστακ).

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε