Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γερμανικός θρίαμβος – “Σκάνδαλο” με πεντακάθαρο γκολ της Αγγλίας

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το καλύτερο ματς του Μουντιάλ. Μεγαλειώδης εμφάνιση της Γερμανίας που θριάμβευσε με 4-1. Η Αγγλία “βράζει” για το πεντακάθαρο γκολ του Λάμπαρντ που ακυρώθηκε. Το NewsIt σας θυμίζει μέσω βίντεο το γκολ-φάντασμα του 1966 αλλά και το σημερινό.

Δείτε το LIVE του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Τέτοια ματς αποδεικνύουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Ένας αγώνας που τα είχε όλα. Εξοντωτικό ρυθμό για 70 λεπτά, 5 γκολ, ένα ακόμη που μπήκε και χωρίς λόγο ακυρώθηκε, δύο δοκάρια για τους Άγγλους (το ένα δεν μέτρησε για λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ) και μία μεγάλη θριαμβεύτρια… Τη Γερμανία. 


Ο Γκάρι Λίνεκερ έλεγε το 1986 ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν όλοι και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να φτάσει στο τέλος η Νασιονάλ Μανσάφτ για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Την εξασφάλισε στο 70΄ όταν ο Μίλερ χτύπησε δύο φορές στην κόντρα και μετέτρεψε το εύθραυστο 2-1 στο θριαμβευτικό 4-1.
 
Για να φτάσουμε μέχρι εκεί έγιναν πολλά με σημαντικότερο το πεντακάθαρο γκολ του Λάμπαρντ στο 38′ ενώ το σκορ ήταν 2-1. 

ΦΩΤΟ REUTERS.

Η μπάλα πέρασε σχεδόν ένα μέτρο τη γραμμή του τέρματος μετά το εξαιρετικό σουτ του μέσου της Τσέλσι όμως ο Ουρουγουανός διαιτητής, Λαριόντα έκλεισε τα μάτια.

Όπως είναι λογικό οι μνήμες “ξύπνησαν” και πήγαν 44 χρόνια πίσω στον τελικό του 1966 όταν το γκολ-φάντασμα του Χαρστ στο 101′ της παράτασης έδωσε ουσιαστικά στην Αγγλία το μοναδικό της Παγκόσμιο κύπελλο, κόντρα στη Γερμανία.

Τα “λιοντάρια” ξύπνησαν μετά το τέρμα του Ποντόλσκι και αφού πρώτα μείωσαν με τον Άπσον, που αμυντικά ήταν ο αδύναμος κρίκος, στη συνέχεια σημείωσαν το γκολ που δεν μέτρησε ποτέ. 


Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι θέλησαν να ισοφαρίσουν γρήγορα, δεν τα κατάφεραν και οι Γερμανοί δεν τους χαρίστηκαν. Βρήκαν χώρους, χτύπησαν δύο φορές μέσα σε 3 λεπτά στην κόντρα και έφτασαν σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάισταϊγκερ, Οζίλ (83′ Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Κλόζε (72′ Γκόμεζ), Μίλερ (72′ Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτασάκερ, Μπόατενγκ.
 
Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον (87′ Ράιτ Φίλιπς), Άσλει Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι, Άπσον, Μίλνερ (64′ Τζο Κόουλ), Ντεφόε (71′ Χέσκεϊ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε