Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Για αυτό διαιωνίζεται η βία στα γήπεδα – Μια αγωνιστική και 140.000 ευρώ η τιμωρία στον Ολυμπιακό για τα έκτροπα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Tιμωρία “χάδι” από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ. Εξέδωσε ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός.
Τα έκτροπα του Σαββάτου θεωρήθηκαν εκτεταμένα και όχι ευρείας κλίμακας. Δύο μήνες απαγόρευση εισόδου στον Τ.Μητρόπουλο

Μετά τα όσα έγιναν στο “Γ.Καραϊσκάκης” στο ντέρμπι των “αιωνίων”, το μοναδικό επακόλουθο ήταν μια ποινή που σίγουρα δεν είναι στο “πνεύμα” των νόμων για την εξάλειψη και καταστολή της βίας.

Τα έκτροπα του περασμένου Σαββάτου, με την είσοδο μερίδας φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και η επίθεση στους παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετωπίστηκε ως κάτι περισσότερο απλό από όσο θα έπρεπε, με βάση την απόφαση που πάρθηκε και η ποινή τοποθετεί στα… “μαλακά” τις άσχημες εικόνες που εκτυλίχθηκαν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαρίλαος Κλουκίνας, ζήτησε να χαρακτηριστούν τα επεισόδια ευρείας κλίμακας και να επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών, αλλά επικράτησε η άποψη των άλλων δύο μελών και οι Πειραιώτες απέφυγαν μια πιο αυστηρή ποινή, που θα ήταν δύο αγωνιστικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται τέτοιες χαριστικές ποινές, καθώς στο ίδιο ύφος ήταν και εκείνες που αφορούσαν στον Παναθηναικό στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου. Στην πρώτη περίπτωση τα επεισόδια των οπαδών των “πρασίνων” είχαν κοστίσει μόνο σε χρήμα στο “τριφύλλι”, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί ποινή μίας αγωνιστικηής. Επίσης, στη ρεβάνς του Κυπέλλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, οι φίλοι της “ένωσης” μπήκαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και η ποινή ήταν μόνο μια αγωνιστική.

Αναλυτικά οι ποινές:

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του μασέρ κ. Π.Μαρινάκη στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις κατά τα στο σκεπτικό ειδικότερα αναφερόμενα. Επιβάλλει Ι) στην εγκαλουμένη ΠΑΕ την χρηματική ποινή των εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000,00) ευρώ και τη διεξαγωγή ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές κατά πλειοψηφία, ΙΙ) στον β΄ εγκαλούμενο Π. Μαρινάκη (μασέρ) την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ, ΙΙΙ) στον γ΄ εγκαλούμενο Τ. Μητρόπουλο την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ».

Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απόφασης, αλλά αν ποινή παραμείνει ως έχει, θα στερηθεί την παρουσία του κόσμου του στο ματς με τον Εργοτέλη.

Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, επέβαλε στον γενικό αρχηγό της ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, για τους επόμενους δύο μήνες.

ΠΑΕ ΠΑΟ: “Προκλητική η απόφαση για το κοινό περι δικαίου αίσθημα”

Ανακοίνωση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, με την οποία τονίζει ότι πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

“Η επιβολή της ποινής διεξαγωγής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία είδε όλη η Ελλάδα, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αν μη τι άλλο, καταδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι κάτι στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του Ποδοσφαίρου μας είναι τόσο λάθος που πρέπει να το αλλάξουμε αύριο κιόλας.

Η δυσαναλογία των όσων έκαναν το γύρο του κόσμου (από την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι τη χειροδικία σε βάρος ποδοσφαιριστών και από τη ρίψη μολότοφ (!) εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι τους τραμπουκισμούς των αποδυτηρίων) με την επιβληθείσα ποινή είναι αποστομωτική.

Θα περιμένουμε ασφαλώς και τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά είναι πλέον προφανές ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο οφείλουν να είναι τόσο άμεσες όσο και σαρωτικές”.

“Καμπάνα” 5 αγωνιστικών για Τοροσίδη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε