Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Για…σκιές στο Ελλάδα-Νιγηρία κάνει λόγο πρώην στέλεχος της ΦΙΦΑ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σύμφωνα με πρώην στέλεχος της ΦΙΦΑ, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζει τον προ διετίας αγώνα της Ελλάδας με τη Νιγηρία, για το Μουντιάλ του 2010, ενώ θεωρεί ύποπτο για χρηματισμό τον Σανί Καϊτά.. Την ίδια στιγμή, η ΦΙΦΑ το διαψεύδει.

Υπόνοιες για το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Νιγηρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής πριν από δύο χρόνια άφησε ο Κρις Ίτον.

Η Εθνική μας ομάδα εκείνη τη μέρα πήρε την πρώτη της (και μοναδική ως τώρα) νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον κ.Ίτον εξετάζεται.

Ο πρώην επικεφαλής ασφάλειας της ΦΙΦΑ, με δηλώσεις του στο “Channel 4 News” ισχυρίστηκε πως η ΦΙΦΑ διεξάγει έρευνα για ένα παιχνίδι από το Μουντιάλ του 2010, το οποίο θεωρείται ύποπτο. Συν τοις άλλοις υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος εκτιμάται πως μπορεί να έχει χρηματιστεί.

Ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε πως το παιχνίδι που εξετάζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία είναι αυτό της Νιγηρίας με την Ελλάδα και πως ο παίκτης είναι ο Σανί Καϊτά. Ο Νιγηριανός είχε αποβληθεί στο 33ο λεπτό για αψυχολόγητη κλοτσιά στον Βασίλη Τοροσίδη την ώρα που η Ελλάδα έχανε με 1-0 (σ.σ. τελικά νίκησε 2-1).

Η ΦΙΦΑ αρνείται πως εξετάζει κάποιο παιχνίδι από το προαναφερθέν τουρνουά και έτσι το “Channel 4 News” δεν μπορούσε να αποσπάσει κάποια δήλωση από τον Καϊτά ή τον εκπρόσωπό του.

Την ίδια ώρα στα χέρια της ΕΠΟ και του υφυπουργείου Αθλητισμού βρίσκεται φάκελος της ΟΥΕΦΑ με αγώνα που θεωρείται χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους, όπως γράφει την Τρίτη “Η Καθημερινή”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε