Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο! – ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός (21:00)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Όπως η Βούλα Πατουλίδου, που θυμήθηκε μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει άφωνη όλη την Ευρώπη και να κατακτήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας του. Παρακολουθήστε όσα όσα θα συμβούν στην Κωνσταντινούπολη, λεπτό προς λεπτό από το NewsIt.

“Ούτε την Πατουλίδου περίμενε κανείς να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Γιατί να μην πάρουμε και εμείς φέτος το ευρωπαϊκό;”, είχε τονίσει με νόημα ο αρχιτέκτονας της φετινής εκπληκτικής πορείας των “ερυθρόλευκων” λίγα λεπτά μετά τον… άθλο επί της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του final-4.

Όσο και αν το επίτευγμα της Πατουλίδου ήταν σαφώς μεγαλύτερο (η πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιανίκης) και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως θαύμα, η φετινή πορεία του Ολυμπιακού αποτελείται από πολλά (μικρά ή μεγάλα) θαύματα. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες και κανείς δεν της υπολόγιζε ούτε καν για πρόκριση στο top16.

Μία ομάδα που αποτελείται από τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Κάποια ταλαντούχα παιδιά που “αναγκάστηκαν” να γίνουν πολύ γρήγορα άνδρες υπό την ηγεσία του Βασίλη Σπανούλη και την καθοδήγηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι προσθήκες των Ντόρσεϊ και Λο τον χειμώνα διόρθωσαν τα κακώς κείμενα του καλοκαιριού και έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν για την υπέρβαση.

Ο δεύτερος Αμερικανός, ο Έισι Λο δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών απόψε μετά το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και ο Σλούκας με τον Μάντζαρη αναμένεται να καλύψουν το κενό έχοντας αναβαθμισμένα καθήκοντα.

Αντίπαλος το μεγάλο φαβορί από την μέρα που ξεκίνησε η διοργάνωση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του μεγάλου Κιριλένκο αλλά και των Κριάπα, Κρίστιτς, Τεόντοσιτς και Σβεντ. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στην επιφάνεια τα τρωτά σημεία της ομάδας του Καζλάουσκας και αν δεν ήταν οι διαιτητές σήμερα θα ξέραμε πως ότι και να γίνει το τρόπαιο θα μείνει στην Ελλάδα.

Ο Ίβκοβιτς δεν έχει κάνει τίποτα παραπάνω από το να έχει μία κουβέντα με τον κουμπάρο του πριν τον τελικό για να του εξηγήσει πως τα κατάφερε, εκτός αν ο “σοφός” έχει κάτι ξεχωριστό στο μυαλό του.

Το NewsIt θα βρίσκεται από νωρίς στη “Σινάν Ερντέμ” και θα σας μεταφέρει όλα όσα θα γίνουν εκεί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε