Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Γιάννης Γρανιτσιώτης: Ο 15χρονος αθλητής που σπάει τα χρονόμετρα

Γιάννης Γρανιτσιώτης: Ο 15χρονος αθλητής που σπάει τα χρονόμετρα

Ο 15χρονος Γιάννης Γρανιτσιώτης έχει βάλει στόχο να… σπάσει τα χρονόμετρα. Ο αθλητής του Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου “Γιάννης Παλάσκας” συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

Ο 15χρονος Γιάννης Γρανιτσιώτης του Γυμναστικού Ομίλου Περιστερίου “Γιάννης Παλάσκας” ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε πριν λίγες μέρες στο πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων/Παγκορασίδων στην Χαλκίδα. Ο νεαρός αθλητής διένυσε τα 150 μ. σε 16.15 (-0,8) και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία, η οποία ανήκε στον Λυκούργο Τσάκωνα από το 2005 με 16.22. Στον τελικό των 150 μέτρων τερμάτισε σε 16.20 και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Με τη βοήθεια του προπονητή του Κώστα Μοσχούτα, ο Γιάννης Γρανιτσιώτης συνεχίζει να αποδεικνύει στο στίβο ότι η Ελλάδα έχει ταλέντο στα σπριντ…

Ο παμπαίδας Γιάννης Γρανιτσιώτης ήταν ένας από εκείνους που ξεχώρισαν από την αρχή της σεζόν όταν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα έτρεξε λίγο πάνω από τα 11.00. Τον Ιούνιο σε αγώνες στα Τρίκαλα, με 10.83 στα 100μ (προκριματικά) έγινε ο γρηγορότερος 15χρονος αθλητής όλων των εποχών στην Ελλάδα, ενώ στον τελικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 10.91.

Η πόλη της Σπάρτης θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την διεθνή συνάντηση Παίδων και Κορασίδων μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου στις 2 και 3 Αυγούστου. Στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης εκτός από τις αθλήτριες και τους αθλητές των εθνικών ομάδων θα πάρουν μέρος και αθλητές από την Πελοπόννησο με την μικτή ομάδα Πελοποννήσου που έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση συμμετέχουν δύο αθλητές σε κάθε αγώνισμα από κάθε χώρα ενώ οι συμμετέχοντες με την ομάδα της Πελοποννήσου δεν βαθμολογούνται. Ανάμεσα στους επίλεκτους της Ελληνικής αποστολής και ο 15χρονος Γιάννης Γρανιτσιώτης που θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα με τον Θεόδωρο Βροντινό του Αρχέλαου Κατερίνης. Τον αγώνα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές το Δήμο Σπάρτης, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε