Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιατί δεν έγινε τώρα η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και θα γίνει στο τέλος του χρόνου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χάριζε το 25% των μετοχών αλλά Βγενόπουλος και Πατέρας θέλουν να γίνουν “σωστά” οι δουλειές. Το Newsit αναλύει τα συμφωνηθέντα των τριών αντρών. Δείτε το μνημόνιο συνεργασίας.
Το ιστορικό ραντεβού ολοκληρώθηκε, Βαρδινογιάννης – Βγενόπουλος – Πατέρας βγήκαν χαμογελαστοί και ανακοίνωσαν ότι τα βρήκαν σε όλα. ο Παναθηναϊκός περνάει σε νέα εποχή, όχι τώρα αλλά το καλοκαίρι.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τη συνάντηση είναι πολλά και το NewsIt θα προσπαθήσει να απαντήσει σε κάποια από αυτά.
 
Γιατί δεν δέχτηκε η πλευρά Βγενόπουλου – Πατέρα τη δωρεά των μετοχών;
 
Διότι δεν γίνονται έτσι οι μεταβιβάσεις εταιρειών. Το σωστό είναι να υπάρξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο να πάρουν στα χέρια τους την πλειοψηφία των μετοχών.
 
Θα έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης λόγο την φετινή σεζόν στις κινήσεις της ομάδας;
 
Όχι. Ο Νικόλας Πατέρας θα κάνει κουμάντο, θα διαχειρίζεται τα πάντα στην ΠΑΕ. Άλλωστε η πρώτη του κίνηση λίγες ώρες μετά το ραντεβού ήταν η επιστροφή του Κώστα Αντωνίου, ο οποίος είχε φύγει μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
 
Πως εξασφαλίζεται η πλευρά Βγενόπουλου – Πατέρα ότι στο τέλος της σεζόν θα γίνουν τα συμφωνηθέντα;
 
Δεν εξασφαλίζεται απλά πιστεύουν στα όσα συμφώνησαν ως άντρες.
 
Γιατί δεν γίνεται άμεσα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;
 
Διότι υπάρχει ήδη μία αύξηση 15 εκ. ευρώ που θα πρέπει να καλυφθεί και σε αυτή θα συμμετάσχει και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Εν ολίγοις θα “αναγκαστεί” να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ.

Και ίσως η σημαντικότερη ερώτηση είναι η εξης:

Αν για οποιοδήποτε λόγο το φετινό εγχείρημα αποτύχει, θα έχει δικαίωμα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να πει: “Κύριοι αποτύχατε, πρέπει να αποχωρήσετε”;

Σαφώς και διατηρεί αυτό το διακίωμα και είναι σχεδόν δεδομένο ότι σε μία τέτοια περίπτωση η πλευρά Βγενόπουλου – Πατέρα θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

Αναλυτικά το μνημόνιο συνεργασίας

1. Τα ποσοστά των ανωτέρω στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραμείνουνε ως έχουνε μέχρι την 01.05.2011

2.Θα συμμετέχουμε και οι τρεις στην αύξηση κεφαλαίου των € 15.000.000 στο ποσοστό που έχουμε σήμερα (Αναμένετε να διευκρινισθεί η θέση των υπόλοιπων μετόχων).

3. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας θα έχουμε το “call option” να αποδεχθούμε την μείωση κατά 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη , την 01.05.2011 μέσω μεγαλύτερης συμμετοχής σε επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όχι σαν “δωρεά”.
Η ανωτέρω αποδοχή μείωσης του ποσοστού του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει από τώρα μέχρι την 01.05.2011 κλίμα ειλικρινούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα.
Εάν δεν υπάρχει καλή πίστη και διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας ή οποιαδήποτε αλλαγή μετοχικής σύνθεσης είναι άνευ ουσίας.
(Την ίδια “ζημιά” ή “καλό” στην ομάδα μπορεί να κάνει ο κάτοχος του 5% με τον κάτοχο του 50%).

4. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα αποκηρύξει δημόσια κάθε διχαστική κίνηση που εκπορεύεται από το περιβάλλον και το ίδιο θα πράξουν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας αν προκύψει τέτοιο ζήτημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε