Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Γιατί η ομάδα-μοντέλο της περυσινής σεζόν αποτελεί μία όμορφη ανάμνηση;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Οι νίκες λένε ότι έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες μόνο έναν. Ο Νικόλας Πατέρας καλείται να αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει και να ψάξει τα πραγματικά αίτια της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος απαιτεί αλλαγές και η ομάδα ένα “σοκ”.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ οι φίλοι της ομάδας αισιοδοξούσαν και για την “καθιερωμένη” ευρωπαϊκή πορεία.

Η λογική έλεγε ότι οι “πράσινοι” θα ήταν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους τους μιας και είχαν έτοιμη ομάδα με μόλις 3 ποιοτικές προσθήκες. Εντούτοις αυτό που εμφανίζεται μέχρι τώρα στο χορτάρι είναι το “φάντασμα” της περυσινής ομάδας…

 
Το καμπανάκι χτύπησε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική όταν η Ξάνθη πήρε με σχετική ευκολία το βαθμό στη Λεωφόρο. Τότε η ευθύνη έπεσε στην απουσία του Σισέ, του κόσμου και του άγχος της πρεμιέρας.
 
Ακολούθησε η αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης, που όπως αποδεικνύεται είναι η καλύτερη φετινή του Παναθηναϊκού. Για να έρθει όμως το τρίποντο χρειάστηκε ένα πέναλτι που ακόμη το συζητάει ο κόσμος. Ο Δαλούκας έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και έτσι τα λάθη των “πράσινων” πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.
 
Το πρώτο ευρωπαϊκό βράδυ των νταμπλούχων ήταν εφιαλτικό. Όχι λόγω του εύρους του σκορ αλλά λόγω της απογοητευτικής εμφάνισης. Τότε όμως αντιμετώπισε τη διαστημική Μπαρτσελόνα και αυτό αποτέλεσε ένα πολύ καλό άλλοθι για όλους.
 
Ακολούθησε το ματς στην Καβάλα, με τον Σισέ να σώζει την παρτίδα και να γλιτώνει τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα. Τα λάθη πλέον ήταν οφθαλμοφανή.
 
Στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, δεν άλλαξαν πολλά, αλλά η νίκη είναι πάντα το καλύτερο γιατρικό. Μετά και από αυτό το ματς στον Παναθηναϊκό ασχολήθηκαν περισσότερο με τη διαιτησία πάρα με την εικόνα της ομάδα.
 
Και έτσι φτάσαμε στο χθεσινό βράδυ όταν οι φίλοι των “πράσινων” πήγαν μαζικά στο ΟΑΚΑ αλλά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν πολύ νωρίς από το γήπεδο.
 
Τώρα που δεν έφταιξε ούτε η διαστημική Μπαρτσελόνα, ούτε η διαιτησία, ούτε η άδεια Λεωφόρος, ούτε το άγχος της πρεμιέρας μήπως ήρθε η ώρα να ψάξουν στον Παναθηναϊκό γιατί η ομάδα-μοντέλο της περυσινής σεζόν αποτελεί μία όμορφη ανάμνηση;
 
Χρόνος για να διορθωθούν τα πράγματα υπάρχει, αρκεί βέβαια να μην βρεθεί νέος Κέζος που θα πληρώσει το μάρμαρο.
 
Ευθύνες έχουν πολλοί και όχι μόνο ο Νιόπλιας. Αλήθεια είδε κανείς το μάτι των παικτών του Παναθηναϊκού να γυαλίζει; Είναι η πρώτη φορά που μένει με δέκα παίκτες μία ομάδα; Το ότι δεν έτρεχε κανείς από το 30′ είναι θέμα φυσικής κατάστασης; Στο Μουντιάλ μόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού συμμετείχαν; Γιατί από το 50′ οι μισοί παίκτες είχαν τα χέρια στη μέση και κοίταζαν ;
 
Η κίνηση του Πατέρα να στηρίξει τον Νιόπλια δείχνει ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν θα ψάξει για το εύκολο θύμα αλλά θα αναζητήσει τα πραγματικά αίτια του ”κακού”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε