Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Γίνε ΠΑΟΚ να…γουστΑΡΗΣ! – “Έβρεξε” γκολ και αποβολές στην Τούμπα

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 του Άρη και παρέμεινε στο -3 από την κορυφή. Μεγάλη ένταση στα τελευταία λεπτά του ματς μεταξύ των παικτών που οδήγησε στην αποβολή του Κατσικά, του Λόρενς, του Γιαννιώτα αλλά και του Γιώργου Δώνη. Καταπληκτικό γκολ σημείωσε ο Αθανασιάδης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

“Το ταμπλό της Τούμπας έγραφε σεξ και βία”

Ο δικέφαλος του βορρά είχε ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο, σκόραρε 4 φορές και εξασφάλισε από νωρίς το τρίποντο που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανιώνιο. Οι “κίτρινοι” δεν αντέδρασαν ουσιαστικά, αν και στο δεύτερο μέρος είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα όμως ήδη ήταν αργά. Μεγάλη ένταση μετά το 85 μεταξύ των παικτών που οδήγησε σε 3 αποβολές ποδοσφαιριστών αλλά και του Δώνη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με τον αέρα του φαβορί και από νωρίς έδειξε τις άγριες διαθέσεις του. Μόλις στο 12′ ο Λόρενς με ωραίο σουτ μετά από σέντρα του Ρόμπερ έβαλε… φωτιά στην Τούμπα.

Ο Άρης δεν συνήλθε από το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε και στο 23′ βρέθηκε να χάνει με 2-0. Ο Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κατσικάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι έχοντας τεράστια ώθηση από την εξέδρα άγγιξαν το 3-0 στο 26′ αλλά ο Αθανασιάδης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βελλίδη.

Ο τερματοφύλακας του Άρη δεν μπόρεσε να κάνει κάτι 4 λεπτά αργότερα όταν το συρτό σουτ του Φωτάκη κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Μετά το τρίτο τέρμα οι “κίτρινοι” έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Στο 38′ ο Καπετάνος ανάγκασε τον Γλύκο να κάνει σπουδαία επέμβαση αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Αγκάνθο σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο ματς μειώνοντας το σκορ.

Το ημίχρονο δεν είχε τελειώσει και ο Αθανασιάδης έβαλε ένα καταπληκτικό τέρμα. Ο Ρομπέρ τον βρήκε μέσα στην περιοχή και ο Κλάους με φοβερό βολέ στην κίνηση έγραψε το 4-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ απέναντι στον Άρη.

Ο Κατσαβάκης έκανε δύο αλλαγές στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ικανοποιημένος με το υπέρ του σκορ αν και ο Αθανασιάδης θα μπορούσε στο 49′ να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά.

Οι “κίτρινοι” μετά το 50′ είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 61′ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά το κοντινό σουτ του Πουλίδο βρήκε στα σώματα του παικτών του ΠΑΟΚ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού ο νικητής είχε κριθεί από νωρίς. Στο 79′ ο Σαλπιγγίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του και αποθεώθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Και επειδή από ένα ντέρμπι δεν γίνεται να λείπει η ένταση, λίγο πριν το τέλος σχεδόν όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων συμμετείχαν σε καβγά που κράτησε 2 λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα, πέντε ποδοσφαιριστές να δουν την κίτρινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις ο Κατσικάς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε ενώ ο Γλύκος πραγματοποίησε άλλη μία σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Αγγελούδη.

Το ντέρμπι δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού ο Γιαννιώτας έκανε σκληρό φάουλ στον Λόρενς με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να αντιδρά. Ο Γιαννιώτας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ ο Λόρενς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Λίγο αργότερα ο Κάκος έστειλε στην εξέδρα και τον Γιώργο Δώνη.

Ο δικέφαλος του βορρά έφτασε στους 12 βαθμούς όσους έχει και ο Πανιώνιος και απέχει μία νίκη από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ενώ ο Άρης έμεινε στην 9η θέση.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε (67′ Γεωργιάδης), Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ, Λόρενς (79′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (90′ Πέλκας).

Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Καζναφέρης (63′ Αγγελούδης), Νταμαρλής (46′ Παπαστεριανός), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Σουνάς (46′ Μαργαρίτης), Γιαννιώτας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Αγάνθο, Καπετάνος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε