Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γήπεδο Παναθηναϊκού: “Καμία κατεδάφιση της Λεωφόρου χωρίς νέο γήπεδο”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Συζήτησαν το… θέμα της ημέρας. Ο Υφ.Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης επιβεβαίωσε τις προχωρημένες επαφές που υπάρχουν με την πλευρά των “πρασίνων” για τη δημιουργία γηπέδου στου Γουδή, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκο. Είδηση για σχέδιο και για το ΣΕΦ

«Συζητήσαμε, σήμερα, τη συνολική ανάπλαση και φυσικά, το σκέλος εκείνο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού και το πλάνο που έχουμε για μια λύση βιώσιμη, που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή και στον σύλλογο της Αθήνας. Έκανα μια ανάλυση στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, ο οποίος μου εξέφρασε τους προβληματισμούς του…

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε το πότε θα γίνει αυτό και να μιλήσουμε για μεταφορά και κατεδαφίσεις. Αλλά, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κατεδάφιση (σ.σ. της Λεωφόρου) εφόσον δεν υπάρξει χτίσιμο και λειτουργία καινούριας (σ.σ. έδρας του Παναθηναϊκού).

Οικονομικές και τεχνικές λεπτομέρειες είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε. Μιλάμε για ένα καθαρά βιώσιμο πλάνο, που δεν θα επιβαρύνει το Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Και θα δώσει, μεταξύ άλλων, λύσεις και στα προβλήματα του Παναθηναϊκού.

Αυτό, είναι μόνο μια αρχή αθλητικών παρεμβάσεων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε και για το ΣΕΦ, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρέμβασης», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δημήτρης Μπαλτάκος, που έθεσε τους… όρους του Παναθηναϊκού, προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο. Όπως φαίνεται, οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως σε καμία περίπτωση το γήπεδο “Απ. Νικολαΐδης” δεν θα… πειραχτει, εφόσον δεν υπάρξει χτίσιμο νέας έδρας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε ότι ο σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να έχει παρουσία στη Λεωφόρο και ότι το σωματείο πρέπει να έχει κι εκείνο παρουσία στου Γουδή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μπαλτάκος

Για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Παναθηναϊκός στο θέμα του γηπέδου στου Γουδή: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, τότε και μόνο να πειραχθεί η Λεωφόρος. Η δεύτερη προϋπόθεση ο Παναθηναϊκός να έχει παρουσία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε με μουσείο, είτε με ακαδημίες. Η τρίτη προϋπόθεση να έχει παρουσία ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον χώρο του νέου γηπέδου.

Έχουν συζητηθεί αυτές οι προϋποθέσεις και σε πρώτη φάση είναι δεκτές. Δεν είμαστε σε φάση να ανακοινώσουμε περισσότερα. Πρόθεση όλων είναι να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο με προϋποθέσεις και σχέδια που θα συζητηθούν».

Για το πλάνο χρηματοδότησης του γηπέδου: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υποφέρει πολύ από το θέμα του γηπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο θέλω να είμαι προσεκτικός στα λεγόμενά μου. Είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο, σε προχωρημένες συζητήσεις και σύντομα θα πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Σέβομαι την αγάπη των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού γι’ αυτό δεν λέω περισσότερα».

Για τη διπλή ανάπλαση: «Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα προχωρήσει το θέμα για το γήπεδο στο Γουδή, η διπλή ανάπλαση καταργείται. Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο Δήμος έχει σκοπό να αξιοποιήσει τον χώρο. Είναι ταυτόσημη σχέση η κατάργηση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό με τη δημιουργία του γηπέδου στο Γουδή».

Για την αντίθεση Γιαννακόπουλου στα σχέδια μετακόμισης στου Γουδή: «Έχει κάνει σαφή ο κ. Γιαννακόπουλος την επιθυμία του ο Παναθηναϊκός να πάει στο ΟΑΚΑ. Είναι αλήθεια ότι συζητήθηκε πριν πάω εγώ στην ΠΑΕ το θέμα του ΟΑΚΑ. Αφουγκράστηκα όμως τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν βρήκα πολλούς πού να θέλουν κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω λοιπόν αν μπορεί να ευοδωθεί ένα τέτοιο σχέδιο. Αν η ΚΑΕ έχει τη θέληση να ασχοληθεί με το Γουδή, είναι άλλο θέμα. Αλλιώς μπορεί να προχωρήσει για το ΟΑΚΑ χωρίς την αρωγή μας».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε