Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γήπεδο Παναθηναϊκού – Μπαλτάκος: “Θα ξεφύγουμε απ’τον ανταγωνισμό! Κανείς δεν θέλει ΟΑΚΑ”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δημιουργία γηπέδου στου Γουδή, εξέφρασε την βεβαιότητα του πως το συγκεκριμένο έργο θα “εκτοξεύσει” τους “πράσινους” ενώ σε… συστράτευση τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναφέροντας πως “δεν έχω γνωρίσει κάποιον Παναθηναϊκό που να θέλει να πάει στο ΟΑΚΑ”

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Μπαλτάκος μίλησε στον “ΣΠΟΡ FM 94,6” για:

-το αν αισιοδοξεί πως ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει γήπεδο: «Νομίζω ότι η ιστορία του γηπέδου αποτελεί αγκάθι και έχει τραβήξει πολύ παραπάνω από 17 χρόνια. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και θα επιφυλαχθώ να εκφράσω το σύνολο των αισθημάτων μου, γιατί δεν θα ήθελα να παίξω με το συναίσθημα των φίλων του Παναθηναϊκού. Θα επιφυλαχθώ να το κάνω όταν όλα είναι δεμένα. Δεν θέλω να απογοητεύσω έναν κόσμο κι έναν σύλλογο που πλήττεται πανταχόθεν». 

-το πώς προχώρησε το θέμα: «Είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Εμείς είμαστε σε συζητήσεις περίπου εδώ και έναν μήνα. Έχουμε επικοινωνία με την κυβέρνηση και το Δήμο. Όλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσει το θέμα και όλες οι πλευρές θέλουν να προχωρήσει το θέμα. Και ο Δήμος, για τον οποίοι αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού είναι επιφυλακτικοί, και η κυβέρνηση. Έχουν γίνει συναντήσεις, έχουμε έρθει σε επαφή με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη αλλά δεν χρειάζεται να μπω σε ονοματολογία». 

-τα σχόλια περί πυροτεχνήματος εν όψει εκλογών: «Σαν Έλληνας πολίτης ενδεχομένως να ενδιαφερόμαστε για το αν είναι επικοινωνιακή φούσκα. Ως Παναθηναϊκός δεν μας ενδιαφέρει. Ακόμη κι αν είναι επικοινωνιακή φούσκα, που εγώ δεν το πιστεύω, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Για το ζήτημα των μνημονίων υπήρχαν δύο πλευρές, για το γήπεδο υπάρχει μία και δεν υπάρχει παράγοντας εμφανής που να θέλει να πολεμήσει εναντίον του γηπέδου στο Γουδή». 

-την απόφαση του ΣτΕ για την κυριότητα της Λεωφόρου: «Είχαμε την επικοινωνία με τον δήμαρχο και ήταν κατηγορηματικός ότι δε υπάρχει θέμα από την πλευρά του Δήμου. Το ζήτημα της διπλής ανάπλασης είναι ξεκάθαρο με τις προϋποθέσεις που θέσαμε χθες. Η έννοια της κυριότητας του γηπέδου ναι μεν έχει λήξει νομικά, αλλά δεν είναι της παρούσης και δεν αφορά καμία πλευρά. Εφόσον προχωράμε για το Γουδή, δεν θα μπούμε σε δικαστική διαμάχη. Όλες αυτές οι διαβουλεύσεις και τα μεγαλόπνοα σχέδια θα τεθούν στην κρίση του κόσμου, στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη. Το τελικό σχέδιο θα τεθεί στην κρίση του κόσμου του Παναθηναϊκού για να πάρει την τελική σφραγίδα». 

-το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τη λύση για το Γουδή: «Η Θύρα 13 δεν εκφράζει ίσως το σύνολο, αλλά εκφράζει ένα σημαντικό μέρος και είναι παράγοντας στις εξελίξεις. Το 2002 είχαμε κάνει πορεία για το γήπεδο στο Γουδή, όπως και το 2004. Ο κόσμος είχε εκφραστεί μέσω της Θύρας 13. Δεν έχω κάνει κάποια δημοσκόπηση, αλλά από τα μηνύματα που παίρνω δεν έχω δει άνθρωπο που είναι αντίθετος. Αντίθετα, συγκινούνται στην ιδέα αυτή». 

-το κόστος του γηπέδου και τις προδιαγραφές: «Δεν θέλω να παίξω με τα συναισθήματα. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή στην πράξη τι θα γίνει και το στάδιο της υλοποίησης. Προβλέπονται κάποια νούμερα από τις επαφές που έχουν γίνει. Η δική μου άποψη είναι λογικό ένα τέτοιο πλάνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εγώ θα ήθελα να δω ένα γήπεδο τεσσάρων αστέρων. Το επιχειρησιακό στάδιο θα το δούμε σε δεύτερη φάση». 

-τον επενδυτή για το γήπεδο: «Η πραγματικότητα είναι η εξής: αν είχα τον επικοινωνιακό έλεγχο θα ενημέρωνα τον κόσμο αργότερα. Η ιστορία δεν είναι τελειωμένη, δεν υπάρχουν χειραψίες και υπογραφές. Δεν θέλω να μιλήσω χωρίς αυτό, σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα. Μπορεί η ιστορία με τον συγκεκριμένο επενδυτή να μην προχωρήσει και να προκύψει άλλος. Εμείς έχουμε κάνει επαφές, είναι θετικοί, είμαστε αισιόδοξοι και προχωράμε. Το έμμεσο πλεονέκτημα που απέκτησα χθες είναι πως άλλο πράγμα είναι να μιλάς με το εξωτερικό και να τους λες για επιχειρηματική ευκαιρία και άλλο να έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός. Αυτό σου δίνει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ. Αν δεν φέρουμε επενδύσεις, δεν θα βγούμε από την κρίση». 

-το ποιος είναι ο επενδυτής από το εξωτερικό: «Δεν θα πω. Έχω περάσει σχολείο ανάκρισης. Πάντως δεν έχουμε κανονίσει κάποια συνάντηση με την κυβέρνηση. Απλώς είπαμε πως αν είναι θετικοί, σε δεύτερο πλάνο θα έρθουν σε επαφή απευθείας με την κυβέρνηση». 

-το ρόλο της Alpha Bank: «Θεωρώ ότι η Alpha Bank είναι μέσα στο πρότζεκτ, γιατί το όλο σχέδιο περιλαμβάνει και το Βοτανικό, όπου εκεί έχει συμφέροντα. Στο πλαίσιο της ανάπλασης έχει ως αντισταθμιστικό όφελος να βοηθήσει κάπου αλλού. Το γήπεδο θα είναι ιδιοκτησίας του Ερασιτέχνη. Πώς θα συμβληθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι διαδικαστικό». 

-τη στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Είχε γίνει μια συνάντηση πριν ένα χρόνο, όταν δεν ήμουν στην προεδρία, αλλά έχω ενημερωθεί. Η συνάντηση ήταν μεταξύ Ερασιτέχνη, ΠΑΕ και ΚΑΕ, για την πιθανή μεταφορά του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Από τότε και με τη σύσταση της επιτροπής το θέμα ατόνησε, γιατί δεν ήταν βιώσιμο σχέδιο για πολλούς και διάφορους λόγους. Η μελέτη της Deloitte έχει ολοκληρωθεί από όσο γνωρίζω. Η σύμβαση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα αφορά την ΚΑΕ. Όταν σε καλεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ, που είναι αρχαιότεροι, καλή τη πίστη πας. Εγώ ενημέρωσα για τη βούληση του κ. Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ και ήταν αρνητικοί. Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κάποιον Παναθηναϊκό που να θέλει να πάει στο ΟΑΚΑ». 

-το αν είναι σε πόλεμο Ερασιτέχνης και ΚΑΕ ή ο ίδιος με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Τα προσωπικά δεν συνηθίζω να τα βγάζω προς τα έξω. Ο Ερασιτέχνης δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι σε πόλεμο με οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τον Παναθηναϊκό. Με την ΠΑΕ έχουμε άριστη σχέση και μας στηρίζει σε μεγάλο βαθμό φέτος, ενώ με την ΚΑΕ έχουμε κάποιες διαφωνίες που όμως δεν είναι μεγάλης σημασίας. Έχουμε πολλές ισχυρές προσωπικότητες στον Παναθηναϊκό και αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα». 

-το γιατί δεν ενημέρωσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός ανήκει στην κυβέρνηση. Είναι λογικό να ενημερώνουμε τους πάντες για τα πάντα πριν υπάρχει κάτι χειροπιαστό; Να παίρνουμε και να λέμε όλο τον κόσμο πριν υπάρχει κάτι υλοποιήσιμο; Αν υπήρχε, θα ενημερώναμε αρμοδίως την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και το σύνολο του κόσμου. Δεν είναι θέμα του Παναθηναϊκού η λήψη της απόφασης αυτής, αλλά ο Ερασιτέχνης και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να συμβάλλει η ΚΑΕ για ανέγερση γηπέδου στο Γουδή και αν είναι δυνατό να κατασκευαστεί και γήπεδο στο Γουδή. Αποτελεί όνειρο όλων των Παναθηναϊκών να είμαι μαζί το τμήμα μπάσκετ, που μας έχει χαρίσει τόσες χαρές. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό τεχνικά. Απευθύνω όχι έμμεσα, αλλά άμεσα κάλεσμα στον κ. Γιαννακόπουλο». 

-τη στάση του αν επιμείνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για ΟΑΚΑ: «Σέβομαι την άποψη του κ. Γιαννακόπουλου αλλά πρέπει να αξιολογήσω την κατάσταση και θεωρώ πως η λύση για το Γουδή υπερισχύει όλων των άλλων. Για ποιο λόγο να επιμείνουμε για γήπεδο στο ΟΑΚΑ, όταν υπάρχει αυτή η προοπτική. Ο Παναθηναϊκός είναι Παν-αθηναϊκός και αν φύγει από το Δήμο της Αθήνας αποδυναμώνεται». 

-τις επαφές με την ΠΑΕ: «Έχουμε άριστη σχέση με τον κ. Αλαφούζο και μας έχει βοηθήσει πολύ φέτος. Όπως έχω δει και σε δημοσιεύματα, είναι απόλυτα θετικός και είπε πως αν το business plan βγαίνει, τότε είπε να πάμε να το κάνουμε. Όταν κάποιος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, σημαίνει πως είναι υπέρμαχος της κατεύθυνσης και θεωρώ πως θα βοηθήσω πολύ προς αυτή την κατεύθυνση». 

-την αρνητική στάση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και τον κίνδυνο προσφυγών: «Δεν με φοβίζουν ενδεχόμενες προσφυγές. Τι έννομο συμφέρον έχει ο συγκεκριμένος Δήμος; Αυτό που επικαλείται ο Δήμος είναι ένας νόμος και σε μια ευνομο0ύμενη πολιτεία οι νόμοι καταργούνται με νόμους. Όταν η πολιτεία έχει τη βούληση να προβεί σε μια ανάπλαση, θα τη θωρακίσει νομικά. Για το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να δημιουργήσει κάποιος πρόβλημα, είναι για πολιτικούς λόγους. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αφουγκράζεται τους πολίτες». 

-τη στάση του Δήμου Αθηναίων: «Θεωρώ πως ο κ. Καμίνης βοηθά καταλυτικά και ως δήμαρχος προσπαθεί να προασπίσει το συμφέρον της πόλης. Βλέπει το ευρύτερο όφελος για το Δήμο Αθηναίων και δεν έχει λόγο να επιμένει στο παλιό πλάνο. Με την προσπάθεια που έχει καταβάλει και θα καταβάλει μαζί μας, για ποιον λόγο να μη συνδεθεί το όνομά του με έναν ευγενή στόχο σαν κι αυτόν που έχουμε εμείς». 

-το αν θέλει να συνδεθεί το όνομά του με την κατασκευή ενός γηπέδου: «Με ενδιαφέρει η κατασκευή του γηπέδου και με συγκινεί. Δεν είμαι πολιτικός. Προφανώς θα αποκομίσω προσωπικό όφελος, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να κατασκευαστεί το γήπεδο, γιατί έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στον Παναθηναϊκό, πηγαίνω στο γήπεδο από μηνών λόγω της εμπλοκής του πατέρα και της μητέρας μου». 

-τη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Ο κ. Βασιλειάδης είναι καταπληκτικός, έχει φοβερό πολιτικό και αθλητικό κριτήριο. Είναι Ολυμπιακός, αλλά όλοι έχουμε ελαττώματα. Συμφώνησε με όσα είπαμε και θεωρώ πως θα έχουμε άριστη συνεργασία». 

-τους παραλληλισμούς με το γήπεδο της ΑΕΚ: «Θα ήθελα πολύ τη μέρα που θα παίξω ο Παναθηναϊκός το πρώτο του ματς στο Γουδή, να παίξει και η ΑΕΚ στο δικό της νέο γήπεδο γιατί έχει βασανιστεί κι αυτή πολύ και μακάρι να βρεθεί λύση και γι’ αυτούς τους ανθρώπους». 

-τα κέρδη του Παναθηναϊκού από το νέο γήπεδο: «Ο αθλητισμός, και ο Ερασιτεχνικός, εξαρτάται από το μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή οικονομικό όφελος πρώτα από την ΠΑΕ, δευτερευόντως από την ΚΑΕ και τρίτον από κάποιους χορηγούς. Η λύση δεν είναι να επαφίεται ο σύλλογος στις ορέξεις κάποιου πλούσιου. Θα πρέπει να καταστεί αυτάρκης και να μην επαφίεται στις ορέξεις του καθενός. Το κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο θα φέρει πολλαπλά οφέλη και ο σύλλογος θα καταστεί νούμερο ένα δύναμη στη χώρα. Ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει έτσι να ξεφύγει τελείως από τον ανταγωνισμό». 

-τις κινήσεις της επόμενης μέρας: «Θα πρέπει να πάμε στα επόμενα στάδια, με νούμερα, πώς, γιατί… να μπούμε στα διαδικαστικά. Το νομικό πλαίσιο το αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Θα πρέπει να γίνουν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η Ελλάδα δεν φημίζεται για τα γρήγορα βήματά της σε τέτοιες διαδικασίες, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Αν δεν βιαστείς πάρα πολύ, δεν θα τελειώσεις νωρίτερα από 2-3 χρόνια. Το λέω από το μυαλό μου αυτό το νούμερο και μπορεί να λέω και λίγα. Αν δεν έχουμε στο νου μας ότι θα πρέπει να τελειώσει το έργο αύριο, δεν θα τελειώσει ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε