Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Το ανακοίνωσαν Τσίπρας – Καμίνης

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για τις πέντε παρεμβάσεις που σκοπεύουν να κάνουν για να αλλάξει όψη η πρωτεύουσα. Μέσα στα συγκεκριμένα σχέδια και η δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στου Γουδή.

Οι κινήσεις αυτές, για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, θα γίνουν προκειμένου να αλλάξει η ποιότητα ζωής της Αθήνας και να γίνει μία βιώσιμη πόλη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο τέθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Αθηναίων περιλαμβάνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πέντε παρεμβάσεις, από τις οποίες η μια αφορά τον Παναθηναϊκό και την δημιουργία νέας έδρας στου Γουδή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ “Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην έκταση πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας (251 ΓΝΑ). Η νέα χωροθέτηση του γηπέδου, απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση και την ανάπλαση της έκτασης όπου ήδη βρίσκεται το γήπεδο του Παναθηναϊκού, βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Κατεχάκη του μετρό και έχει εύκολη οδική πρόσβαση και από την Αττική Οδό.

Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η γραμμή “4” του μετρό, θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα συνεχίζει Εξάρχεια, Ευαγγελισμό, Ζωγράφου, Πανεπιστημιούπολη και θα καταλήγει έξω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Συνολική διοίκηση και χρηματοδοτικό σχήμα παρεμβάσεων

Η έκταση και η συνθετότητα του συνολικού σχεδιασμού επιβάλλει την καλή συνεργασία και συνέργειες μεταξύ πολλών φορέων. Η Κυβέρνηση θα κινητοποιήσει -πέρα από την Αυτοδιοίκηση που αυτοδίκαια έχει τον πρώτο λόγο- και ομάδες ειδικών επιστημόνων (πολεοδόμων, νομικών, οικονομολόγων) ώστε άμεσα να διαμορφωθεί και να εγκριθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επιμέρους παρεμβάσεων και οι φορείς που θα κληθούν κατά περίπτωση να αναλάβουν την υλοποίηση των αντίστοιχων έργων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο σχεδιασμός να τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τους πολίτες και να συναντήσει την αποδοχή των εμπλεκόμενων φορέων που θα συνεργαστούν ισότιμα και ανάλογα με τις αρμοδιότητες καθενός. Ο σχεδιασμός θα συμπεριλάβει τα αναγκαία χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία (πόροι της αυτοδιοίκησης, ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ιδιωτικά κεφάλαια, κ.λπ.), αλλά και τις νομικές και θεσμικές ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες ώστε να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις με ασφάλεια.

Στόχος του συνολικού σχεδιασμού είναι η άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής και παράλληλα, η τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης μέσα από ένα σύνολο αστικών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε