Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γκαρσία: Φέτος έχουν καλυτερεύσει οι διαιτητές

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Στην διαφορετική εικόνα που δείχνει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη σε σχέση με τα τα ματς της Superleague αναφέρθηκε ο Ουρουγουανός μέσος που μίλησε για τις διαφορές, αλλά και για την πιθανότητα να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γκαρσία στη SportDay:

Πού οφείλεται η διαφορά εικόνας του ΠΑΟΚ στο Europa League και στη Σούπερ Λίγκα;

«Είναι μία χρονιά με πολλούς τραυματισμούς. Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι είμαστε μία ομάδα που έχει και παίκτες μεγάλους σε ηλικία. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Υπάρχουν όμως και άλλες παράμετροι. Στο Europa League τα ματς είναι “παιχνίδια θανάτου”. Είναι απομονωμένα από αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος. Εχουν άλλο ειδικό βάρος. Αντίθετα, στο πρωτάθλημα παίζουμε Κυριακή, μεσοβδόμαδα ορισμένες φορές και είναι αγώνες με μια άλλη λογική.

Επίσης στην Ελλάδα είναι μία μείξη από πολλά πράγματα, τα γήπεδα, οι ομάδες που πολλές φορές κλείνονται στις άμυνές τους και έτσι είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας. Αλλη παράμετρος είναι οι διαιτητές, οι οποίοι φέτος έχουν καλυτερεύσει αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν όμως συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το Europa League, απαντώντας και στη σχετική ερώτηση».

Η νίκη-πρόκριση επί της Τότεναμ είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;

«Κάθε νίκη έχει τη δική της μοναδική σημασία. Ηταν μία πολύ μεγάλη επικράτηση και πρόκριση, αλλά αυτό πέρασε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε πλέον είναι να συνεχίσουμε να γευόμαστε νίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Εχει γίνει κάποια κουβέντα για ανανέωση της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ;

«Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα επισήμως, περιμένουμε. Σίγουρα εγώ θα ήθελα να μείνω στην ομάδα. Επειδή όμως οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Europa League είναι πολλές, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και αυτό στο κοντινό μέλλον».

Για τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ, π.χ. τον Σταφυλίδη, τι έχεις να πεις; Τον συμβούλεψες κάτι;

«Αυτό που μπορώ να πω για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ, μια και τα συζητάμε σχεδόν καθημερινά στα αποδυτήρια, είναι να έχουν αυτοπεποίθηση και να κάνουν σωστά και με πάθος όλα αυτά με τα οποία ασχολούνται».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε