Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γκαρσία: Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μαφία

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS

Ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν το έκανε ούτε τώρα όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.

Κωνσταντινίδης: Έτοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για τη μαφία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και για τον ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Ουρουγουανού στην Sportday.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος σε δέκα μέρες που παίζει στην Ευρώπη;

«Πιστεύω, ναι. Από εκεί και πέρα, ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς για να είσαι έτοιμος όταν ξεκινάς τα παιχνίδια. Επειδή πάντα υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα, χρειάζονται ψυχή και καρδιά για να τα ξεπεράσουμε».

Πάμπλο, ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες φορές οικονομικά προβλήματα. Φέτος τι μπορεί να γίνει και από εσάς τους παίκτες αν επαναληφθούν κάποιες καταστάσεις;

«Όλοι βλέπουμε ότι παγκοσμίως το ποδόσφαιρο είναι χάλια. Ξέρουμε ότι και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν καθυστερήσεις και τις απόψεις μας για το θέμα τις ξέρουν ο Παντελής και ο Βρύζας, ο οποίος τώρα επέστρεψε. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα. Πολύ απλά πρέπει να μιλάμε ευθέως για τα θέματα αυτά. Με δυο λόγια λύνονται οι παρεξηγήσεις».

Πώς βλέπεις το γεγονός ότι ο προπονητής αναζητεί την ενίσχυση στα χαφ, μια και από εκεί δεν έχει πάρει αυτά που θα ήθελε;

«Δεν ξέρω πώς σκέφτεται. Βλέπει προφανώς κάποια ειδικά πράγματα. Εγώ δεν ξέρω τι λείπει, ξέρω όμως ότι παίκτες σαν τον Αρίας και τον Μπαλάφα πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες τους».

Για το θέμα των στημένων αγώνων.

«Όχι, δεν ξαφνιάστηκα απ’ ό,τι έγινε γνωστό, γιατί εγώ ήμουν εκείνος που είπε ότι υπάρχει μαφία στο ποδόσφαιρο, κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει μόνο εδώ. Πρέπει να πέσουν ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. Και να επιστραφούν όλα τα ψεύτικα τρόπαια. Πρέπει το κακό να κοπεί από τη ρίζα».

Εσύ λες ότι εδώ περνάς καλά και σου αρέσει, όμως από την άλλη μιλάς και για μαφία…

«Οταν εσύ δουλεύεις σκληρά για να πετύχεις πράγματα και δεν τα καταφέρνεις, όπως πρόπερσι στον αγώνα με τον Άρη, όταν ίσως να χάσαμε ένα πρωτάθλημα με διαιτητές να είναι διατεθειμένοι να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους, τι να πεις… Όλη την έμπνευση τη χάνεις για κάποια νομίσματα…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε