Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γκέκας: Αδικούμαι που δεν έπαιξα σε μεγάλη ομάδα – Θα πήγαινα στον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μίλησε για την πορεία του στην Μπουντεσλίγκα, το ενδιαφέρον της Ρεάλ και την πιθανή επιστροφή του στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάνη Γκέκα στο περιοδικό «Present Days»:

– Φάνη, καταρχάς, έχουν βάση τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία συμπεριλαμβανόσουν στη μεταγραφική λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης; Υπήρξε οποιαδήποτε «κρούση»;

(σ.σ. γελάει). «Αυτό δεν το ξέρω… Δηλαδή δεν γνωρίζω αν όντως ακούστηκε το όνομα μου. Και μόνο ότι βγήκε αυτή η φήμη, πάντως, ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Δεν είναι λίγο να λένε ότι σε θέλει “μια” Ρεάλ Μαδρίτης. Από εκεί και πέρα, εμένα δε μου είπε κανείς τίποτα».

– Στο άκουσμα και μόνο, πως σου φάνηκε η προοπτική συνεργασίας με τον Ζοζέ Μουρίνιο;

«Όπως είπα και προηγουμένως, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και μόνο που ακούστηκε το όνομά μου. Δεν μπορώ να το περιγράψω αυτήν τη στιγμή».

– Είναι όνειρό σου να παίξεις σε μια ομάδα αυτού του επιπέδου στο ισπανικό πρωτάθλημα ή προτιμάς να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Γερμανία;

«Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να θέλει να παίξει σε μια ομάδα όπως αυτή, ειδικά αν πρόκειται για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνο που σίγουρα θα ήθελα, είναι να αγωνιστώ σε ένα άλλο πρωτάθλημα, γιατί πιστεύω ότι το αξίζω».

– Τι πρέπει να αλλάξει για να επιστρέψεις στην Εθνική;

«Δε θέλω να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, αυτήν την περίοδο».

– Θεωρείς ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος σ’ αυτήν την ιστορία;

«Όχι. Εγώ δεν έχω κάνει κανένα λάθος στο θέμα της Εθνικής!»

– Συμβιβάζεσαι με την ιδέα να είσαι σε ομάδες που δεν κατακτούν τίτλους ή θα ήθελες να το αλλάξεις;

«Πιστεύω ότι αδικούμαι που δεν έχω παίξει σε μεγάλη ομάδα! Το αξίζω. Αν θα γίνει ή όχι δεν το ξέρω, αλλά υπάρχουν ακόμη χρόνια και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον».

– Ο Ολυμπιακός επενδύει σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση που σου… χτυπούσε την πόρτα, το καλοκαίρι, θα την άνοιγες ή θα έλεγες όχι;

«Γιατί να πω όχι; Αν γίνει μια σοβαρή πρόταση και δελεαστική, που να καλύπτει τα συμφέροντα τα δικά μου, βεβαίως και θα την άνοιγα. Γιατί όχι;».

– Ποιος θεωρείς ότι θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα;

«Από ό,τι φαίνεται ο Ολυμπιακός».

– Η ομάδα της γενέτειράς σου η Λάρισα, δίνει μεγάλο αγώνα για την παραμονή στην κατηγορία. Τι θεωρείς ότι πήγε στραβά – μπορεί να σωθεί;

«Είναι πολύ άσχημο το πως έχει καταντήσει η Λάρισα. Πιστεύω ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη και σε μεταγραφές και σε επιλογές προπονητών. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό τώρα δεν αλλάζει. Ο πρόεδρος προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη, αλλά θεωρώ ότι κάποια πράγματα γίνονται χωρίς να τα γνωρίζει».

– Παλαιότερα είχες δηλώσει ότι θέλεις να κλείσεις την καριέρα σου στη συγκεκριμένη ομάδα.

«Αυτό το έχω πει και πιστεύω ότι δεν αλλάζει. Αρκεί η ομάδα να είναι εκεί που πρέπει να είναι. Και σίγουρα να μην βρίσκονται κάποιοι παράγοντες που να θέλουν το κακό της Λάρισας».

– Πως εξηγείς το γεγονός ότι η Αϊντραχτ έχει γίνει η ομάδα των… Ελλήνων της Γερμανίας, με δεδομένη την παρουσία και των Τζαβέλλα, Αμανατίδη…

«Εφόσον ένας ποδοσφαιριστής τα πηγαίνει καλά, γιατί να μην έρθει στη Γερμανία και στην Φρανκφούρτη; Από ότι έχει δείξει, ο πρόεδρος είναι φιλέλληνας, πηγαίνει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές κι όποιοι συμπατριώτες μας έχουν έρθει εδώ, έχουν αποδώσει».

– Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σε έχει βοηθήσει για φτάσεις στο επίπεδο που βρίσκεσαι σήμερα;

«Κανένας. Ότι πέτυχα το πέτυχα μόνος μου. Μάλλον, για να ακριβολογώ, η μοναδική βοήθεια που είχα ήταν από την οικογένειά μου. Κανένας άλλος δεν με βοήθησε».

– Τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα;

«Ολόκληρη η ζωή μου».

– Το πρώτο πράγμα που εξετάζεις σε μια ομάδα πριν τη μεταγραφή είναι το οικονομικό ή το αν θα έχεις ευκαιρίες να παίξεις;

«Το πρώτο που εξετάζω είναι να είναι μια υγιής ομάδα. Μετά, να είμαι στις επιλογές της για να αγωνιστώ. Από εκεί και πέρα, το επόμενο είναι σίγουρα το οικονομικό».

– Όταν έφευγες για τη Γερμανία, σκεφτόσουν ότι θα είχες αυτήν την πορεία;

«Αυτό έρχεται μέσα από την αγωνιστική κατάσταση. Κανένας δεν υπολόγιζε ότι θα φτάσω κάποια στιγμή εδώ πέρα. Ούτε εγώ… Αν, όμως, έχεις θέληση, μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά».

– Συμφωνείς με την ανάδειξη του Μέσι ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή ή θα έπρεπε να πάρει τον τίτλο ο Ινιέστα είτε ο Τσάβι;

«Ο Μέσι σίγουρα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτήν τη σεζόν, ωστόσο, θεωρώ ότι έπρεπε να αναδειχθεί κορυφαίος ο Ινιέστα. Η παρουσία του και η συνεισφορά του στην πορεία της Ισπανίας ήταν καταλυτική».

– Νιώθεις τυχερός που λείπεις από την Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ή θα ήθελες να επιστρέψεις;

«Περνάω πάρα πολύ καλά στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται ψηλά κατόρθωσαν να φέρουν την Ελλάδα σ’ αυτό το επίπεδο…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε