Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γκέκας: Ελάτε στην Τουρκία

Ο διεθνής επιθετικός, που αγωνίζεται πλέον στην Σαμσουνσπόρ, παροτρύνει και άλλους Έλληνες να δοκιμάσουν την τύχη τους στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και μιλάει για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λαρισαίου φορ στη «Real News»

Ποια είναι τα συναισθήματά σου από το ντεμπούτο σου με τη φανέλα της Σαμσουνσπόρ;

«Οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολύ θετικές. Αγωνίστηκα βασικός στο ντεμπούτο μου και κατάφερα να σκοράρω. Δεν πρέπει, όμως, να μένουμε σε έναν αγώνα. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και το πώς θα καταφέρουμε να σωθούμε στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε δύσκολο έργο».

Έχεις εγκλιματιστεί ή θα σου πάρει ακόμα κάποιες ημέρες;

«Οπωσδήποτε χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, προκειμένου να ενσωματωθώ πλήρως στην ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει γρήγορα, αφού οι άνθρωποι της Σαμσουνσπόρ έχουν ενδιαφερθεί πολύ για εμένα. Προσέλαβαν μάλιστα και διερμηνέα για να με βοηθήσει με τη γλώσσα. Με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή».

Τι σε κέρδισε στους ανθρώπους της Σαμσουνσπόρ;

«Κατ’ αρχάς, ήταν μία απόφαση που σκέφτηκα αρκετά. Η Σαμσουνσπόρ είχε δείξει ενδιαφέρον από το καλοκαίρι. Οι άνθρωποί της έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ στην ομάδα τους. Τότε, όμως, η συμφωνία χάλασε λόγω του οικονομικού. Τώρα, τον Γενάρη, το επέτρεψαν οι συνθήκες και πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξω ομάδα. Όσον αφορά τους στόχους της Σαμσουνσπόρ, πιστεύω στην παραμονή. Διαφορετικά δεν θα ερχόμουν».

Εδώ και κάποια χρόνια, το τουρκικό πρωτάθλημα έχει κάνει βήματα προόδου. Δεν υπάρχουν πλέον μόνο η Γαλατά, η Φενέρ και η Μπεσίκτας. Υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις, όπως η Μπούρσασπορ και η Τραμπζονσπόρ. Έπαιξε ρόλο αυτό στην απόφασή σου;

«Σίγουρα! Το πρωτάθλημα της Τουρκίας έχει δυναμώσει αρκετά. Εγώ, όμως, ήρθα εδώ γιατί θέλω να παίζω. Η ομάδα με εμπιστεύτηκε και ο κόσμος με υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο».

Εφόσον πάνε όλα κατ’ ευχήν, θα ήθελες να παραμείνεις στην Σαμψούντα;

«Η αγορά είναι για έξι μήνες. Ναι, θα ήθελα να μείνω στην ομάδα για 2-3 χρόνια, αν καταφέρουμε και σωθούμε φέτος».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των φίλων της Σαμσουνσπόρ και γενικά των ανθρώπων της ομάδας απέναντι σε έναν Έλληνα;

«Εξαιρετικές. Πραγματικά, μου άνοιξαν τις πόρτες. Τα συναισθήματά μου είναι απολύτως θετικά. Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι έκανα πολύ καλή επιλογή. Εύχομαι και σε άλλους Έλληνες παίκτες να κάνουν αυτό το βήμα και να έρθουν στην Τουρκία».

Έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Γερμανίας. Το κεφάλαιο Bundesliga έχει τελειώσει οριστικά για εσένα ή δεν αποκλείεις τίποτα;

«Δεν αποκλείω τίποτα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει ανοίξει μία νέα σελίδα για εμένα».

Πριν από τη Σαμσουνσπόρ, είχες πρόταση από ελληνική ομάδα;

«Καμία απολύτως. Ούτε επαφή, ούτε κουβέντα».

Θα σε ενδιέφερε να αγωνιστείς ξανά στην Ελλάδα ή είναι κάτι που σε αφήνει αδιάφορο;

«Δεν με αφήνει αδιάφορο. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά βλέπω πράγματα που δεν μου αρέσουν. Για παράδειγμα, η ξενομανία κυριαρχεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Έλληνες παράγοντες σπρώχνουν προς την έξοδο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Ας περάσουμε στο κεφάλαιο της Εθνικής. Η απόφασή σου να μεταγραφείς σε ομάδα, όπου θα είσαι βασικός φαντάζομαι ότι έρχεται σε συνάρτηση με το προσεχές Euro…

«Ναι! Θέλω να είμαι έτοιμος για το καλοκαίρι και να βοηθήσω την Εθνική ομάδα».

Θεωρείς ότι η Εθνική μπορεί να διακριθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας;

«Το πιστεύω. Στόχος μας είναι να παίξουμε τρία καλά παιχνίδια και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Μετά, όλα μπορούν να συμβούν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Νιώθεις σε να μην έλειψες μία μέρα από την Εθνική από τότε που επέστρεψες;

«Πιστεύω πως ναι. Είμαι ο Γκέκας που ήμουν. Αυτό το αποδείξαμε και στον αγωνιστικό χώρο μαζί με όλα τα παιδιά στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια με την Κροατία και τη Γεωργία, οπότε σφραγίσαμε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012».

Μέχρι πότε θα αγωνίζεσαι στην Εθνική;

«Είναι πολύ νωρίς για μένα. Έχω στόχους, έχω φιλοδοξίες που θέλω να υλοποιηθούν. Απλά θέλω να είμαι υγιής».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε