Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Γκέλαρε” η Εθνική στο ντεμπούτο του Σάντος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η Εθνική γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στο γκολ του Σπυρόπουλου αλλά οι δύο βαθμοί που άφησε κόντρα στη Γεωργία ίσως αποδειχθούν καθοριστικοί. Λίγος κόσμος στο Γ. Καραϊσκάκης στο πρώτο επίσημο ματς με τον Σάντος στον πάγκο της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το τελικό 1-1 δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ικανοποιημένο. Η αλλαγή συστήματος, το επίπεδο ετοιμότητας των παικτών και ίσως η υποτίμηση του αντιπάλου είναι οι λόγοι του αρνητικού αποτελέσματος κόντρα σε μία ομάδα που εκτός από το πάθος δεν είχε τίποτα άλλο.

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Φερνάντο Σάντος στο ματς αφού μόλις στο 3ο λεπτό μία αδράνεια στην άμυνα της Εθνικής, επέτρεψε στον Ιασβίλι να βρεθεί απέναντι στον Σηφάκη και να ανοίξει το σκορ.
 
Αντίδραση δεν υπήρξε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που έδειχνε να μην μπορεί να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα του Πορτογάλου τεχνικού. Το 4-4-2 δεν απέδωσε και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 30′ ο τερματοφύλακας της Γεωργίας ήταν απλά θεατής.
 
Η αλλαγή του συστήματος στο κλασσικό 4-3-3 του Ρεχάγκελ, έφερε αποτελέσματα αφού η Εθνική έγινε πιο απειλητική και έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση.
 
Αρχικά ο Σαλπιγγίδης έκανε όμορφη ενέργεια, έπιασε και το σουτ που κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ. Λίγο αργότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος από μακριά παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ρεβισβίλι ο οποίος τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι διεθνείς μπήκαν αποφασισμένοι, πίεσαν ψηλά και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Μετά το 55′ ο ρυθμός έπεσε και η Εθνική έμοιαζε εγκλωβισμένη.

Τελικά η λύση δόθηκε στο 73′ μετά από ωραία συνεργασία των παικτών, ο Σαλπιγγίδης έκανε το γύρισμα, ο Μήτρογλου με τακουνάκι παραλίγο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και ο Σπυρόπουλος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Αν και ο χρόνος που είχε μπροστά του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν πολύς, εντούτοις δεν μπόρεσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα του έδινε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Την Τρίτη κόντρα στην Κροατία η Εθνική χρειάζεται βαθμό ή βαθμούς γιατί σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί από πολύ νωρίς πίσω στον όμιλο των προκριματικών του Euro 2012.

Ελλάδα: Σηφάκης, Σεϊταρίδης (71′ Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (59′ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Κιζανισβίλι, Γκόγκουα (87′ Μπερεμπασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι (54′ Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60′ Γκελασβίλι).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου:

Ισραήλ – Μάλτα 3-1
Λετονία – Κροατία 0-3

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε