Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γκενκ – Καρέλης: “Με συμβούλεψε ο Αναστασίου!”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ενθουσιασμένος φάνηκε ο Νίκος Καρέλης μιλώντας για τις πρώτες εντυπώσεις που του έχει αφήσει η Γκενκ, το γήπεδό της και οι άνθρωποί της. Ανακοινώθηκε σήμερα από τους Βέλγους και μίλησε γι’ αυτούς στα ελληνικά ΜΜΕ.

Μίλησε στη NOVA, αφού ανακοινώθηκε από τους Βέλγους ενώ έστειλε και μέσω Instagram μήνυμα στους πρώην συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό.

«Με υποδέχθηκαν πολύ φιλικά και με πολλή αγάπη οι φίλοι της Γκενκ. Το στάδιο είναι καταπληκτικό, η πόλη διψά για ποδόσφαιρο και να βλέπει την ομάδα να νικά. Είμαι χαρούμενος για το πέρασμα από τη Ρωσία, ήταν μία σφαλιάρα για μένα. Θέλω να κάνω μια καινούρια αρχή στο Βέλγιο και τη Γκενκ», τόνισε για τη νέα του αρχή και τα… μαθήματά του στο χρόνο ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να βελτιώσω, όπως τα τελειώματα. Ο Παναθηναϊκός μένει στην καρδιά μου, με ανέδειξε. Οι εμπειρίες στην Ευρώπη, το Κύπελλο που πήραμε αλλά και οι πικρίες είναι σημαντικές, πρέπει να είμαστε δυνατοί. Μίλησα με τον μάνατζέρ μου για την απόφασή μου, αλλά συμβουλεύτηκα και τον κύριο Γιάννη Αναστασίου».

Ο 23χρονος επιθετικός μίλησε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ…

Για το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει την τύχη του εκτός Ελλάδας, είπε: «Είχα έναν χρόνο εμπειρία στη Ρωσία, με όχι, όμως, τις καλύτερες συνθήκες. Πιστεύω είμαι έτοιμος τώρα να μπω πιο δυναμικά». 

Στην ερώτηση, γιατί επέλεξε το Βέλγιο και την Γκενκ για να συνεχίσει την καριέρα του, δήλωσε: «Γιατί, από την αρχή, οι άνθρωποι της Γκενκ μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα τους. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και στα τηλεφωνήματα που είχαμε, και μετά, στις συναντήσεις μας. Αυτό, από μόνο του, μου δίνει δύναμη σαν παίκτη». 

Για το αν υπήρχε η σκέψη να κάνει υπομονή ως το καλοκαίρι, προκειμένου να πάει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σημείωσε: «Όχι, όχι. Όπως είπα και προηγουμένως, ήταν σημαντικό αυτό που μου έδειχναν οι άνθρωποι της Γκενκ: το πόσο πολύ με θέλουν! Όταν μια ομάδα σε θέλει τόσο πολύ δεν κάνεις, πιστεύω, το λάθος να περιμένεις κάτι άλλο. Δεν παίρνεις το ρίσκο, οπότε έκρινα πως η Γκενκ ήταν ό,τι καλύτερο για μένα αυτήν τη στιγμή». 

Για τη δεδομένη, ομολογουμένως, βελτίωση που είχε στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τον πρώτο καιρό που ήρθε στους «πράσινους» και για το πού χρειάζεται ακόμη δουλειά, ώστε να ανέβει κι άλλο επίπεδο, τόνισε: «Τα τελειώματα, πιστεύω, είναι εκείνα που πρέπει να δουλεύει συνεχώς ένας επιθετικός. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βελτιώσω την τεχνική μου και τα τρεξίματά μου, ειδικά τώρα που βρίσκομαι στο Βέλγιο, όπου ο ρυθμός είναι πιο γρήγορος. Επίσης, θα κοιτάξω να βελτιώσω το δεξί μου πόδι». 

Για το αν μίλησε με κάποιον από τους Έλληνες που αγωνίζονται στο Βέλγιο, όπως τον Στέργο Μαρίνο, που παίζει στη Σαρλερουά, υποστήριξε: «Όχι, δεν μίλησα με κάποιον. Ό,τι συζήτηση έγινε ήταν με τον μάνατζέρ μου. Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε πως το Βέλγιο θα ήταν ο επόμενός μας σταθμός». 

Όσο για το τι του μένει από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, είπε: «Ο Παναθηναϊκός ήταν τα πάντα για μένα, γιατί από εκεί μέσα αναδείχθηκα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού με βοήθησαν πάρα πολύ. Σημαντικότερη στιγμή ήταν το Κύπελλο που κατακτήσαμε. Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ τον προπονητή που είχα τότε, τον Γιάννη Αναστασίου και τους υπόλοιπους στο τεχνικό επιτελείο που με βοήθησαν». 

Για τη συνεργασία του με τον Μάρκους Μπεργκ και για το αν τον βοήθησε στο παιχνίδι του ο Σουηδός φορ, τόνισε: «Βέβαια. Έμαθα σημαντικά πράγματα από τον Μάρκους, γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Με βοήθησε πολύ και εκτός γηπέδου. Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Τις συμβουλές μου τις είχε δώσει από πριν, όλον αυτόν τον καιρό που συνεργαζόμασταν. Όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν αυτά τα 2,5 χρόνια να φτάσω εδώ που έφτασα. Και οι επιθετικοί, φυσικά, όπως ο Πέτριτς»

Τέλος, για το πώς βλέπει την πορεία του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα και για το αν του μένει κάποια πικρία, δήλωσε: «Η πικρία, φέτος, ήταν ο αποκλεισμός μας από την Καμπάλα. Ήταν μια μεγάλη στεναχώρια για εμάς, τον κόσμο, όλον τον Παναθηναϊκό. Χάσαμε αρκετά πράγματα από τον αποκλεισμό μας. Μας στοίχισε πολύ αυτό το συμβάν. Από εδώ και πέρα, όμως, με τον νέο προπονητή, βλέπω ότι η ομάδα πάει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Δείχνει πολύ καλά στοιχεία, απ’ ό,τι είδα τον λίγο καιρό που δούλεψα μαζί του. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο Παναθηναϊκός και θα καταφέρει πολλά πράγματα».

Η μέρα ήταν γεμάτη από συνασθήματα για τον Καρέλη και έκλεισε με το μήνυμα που έστειλε στους συμπαίκτες του.

 «Ότι και να πω είναι λίγο για αυτά τα χρόνια που πέρασα δίπλα σας. Είστε όλοι καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές αλλά πάνω απ’ όλα καταπληκτικοί άνθρωποι. Είμαι πολύ τυχερός που ήμουν συμπαίκτης μαζί σας. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Καλή συνέχεια», έγραψε.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε