Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γκερέιρο: Μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την άποψη πως η Ένωση μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, παρά το βαθμολογικό της μειονέκτημα, εξέφρασε ο Βραζιλιανοπολωνός μέσος των “κιτρινόμαυρων”

Με αφορμή το ματς της Τούμπας, ο Γκερέιρο μίλησε στην κάμερα της Nova και τόνισε πως κάθε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστό, επισήμανε πως η ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί για την ιστορία της και αισθάνεται σίγουρος πως η ΑΕΚ μπορεί να καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Οι δηλώσεις του Ρότζερ Γκερέιρο στη NOVA:

Η Ένωση ρίχνεται στη “μάχη” των πλέϊ οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην …καυτή Τούμπα, με τον Ρότζερ Γκερέϊρο να εκφράζει την αισιοδοξία του τόσο για το “διπλό” της ομάδας του στην …καυτή Τούμπα, όσο και γενικά για την παρουσία της ομάδας στο μίνι πρωτάθλημα που αρχίζει την Τετάρτη (2/5).

“Σίγουρα είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Ό, τι έγινε, έγινε στην κανονική διάρκεια και δε μπορεί να αλλάξει. Στα αποδυτήρια λέμε ότι αυτές τις 20 μέρες θα πρέπει να είμαστε όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι και μετά θα σκεφτούμε τις διακοπές μας. Τώρα θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτά τα ματς, να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να κατακτήσουμε τη θέση που οδηγει στο Τσάμπιονς Λιγκ”, τόνισε αρχικά ο Γκερέϊρο και συνέχισε:
“Είναι μια μίνι διοργάνωση αυτή που αρχιζει κι εμείς αν και θα μπούμε από δυσμενέστερη θέση μπορούμε να βγούμε πρώτοι. Όπως και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αρχίσει πρώτος, στο τέλος μπορεί να τερματίσει τελευταίος. Σίγουρα με την έναρξη των πλέϊ οφ έχει ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις όλα μπορούν να συμβούν και ακόμα κι εμείς μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι”.

Σε ότι αφορά στο γεγονός ότι η ΑΕΚ κάνει πρεμιέρα στα πλέϊ οφ σε μια πολύ δύσκολη έδρα, ο Γκερέϊρο υποστήριξε:
“Αυτό εξαρτάται από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν να αρχίζουν δυνατά κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο, σε δυνατή έδρα όπως η Τούμπα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση του κόσμου της αντίπαλης ομάδας, όπως στην Τούμπα. Ό, τι κι αν γίνει όμως μένουν ακόμα πέντε παιχνίδια εντός Αττικής, στα οποία πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ”.

Η ΑΕΚ αρχίζει τα πλέϊ οφ χωρίς βαθμό, όπως και ο ΠΑΟΚ, γεγονός το οποίο σημαίνει πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στην Τούμπα και συγχρόνως νίκης του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο, θα αυξηθεί η διαφορά απ’ την κορυφή:

“Αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο έχει κάποιες πιθανότητες να συμβεί. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα πάρουμε τη νίκη στην Τούμπα και να μειώσουμε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στον έναν βαθμό. Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, γιατι αν σκεφτόμαστε αρνητικά μπορεί να μας επηρεάσει στα αποδυτήρια κι αυτό να φανεί εντός αγωνιστικού χώρου. Γι’ αυτό σκεφτόμαστε θετικά και αισιόδοξα.

Κάθε παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Τουλάχιστον στα χρονια που βρίσκομαι εγώ εδώ και τα θυμάμαι. Στην περσινή σεζον τους αποκλείσαμε στο κύπελλο, τους νικήσαμε και 4-0 στην Αθήνα. Γενικά είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ο μοναδικός σκοπός μας όμως αυτη τη στιγμή είναι να παίξουμε για την ιστορια της ΑΕΚ, να πάμε στην Τούμπα και να πάρουμε τη νίκη σ’ αυτό το ματς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε