Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Γκουαρντιόλα: Περιμένω δυνατό τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O προπονητής της Μπαρτσελόνα περιμένει ένα δύσκολο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ δεν θεωρεί ότι οι παίκτες του θα επηρεαστούν από την ήττα στο πρωτάθλημα.

Η εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Χέρκουλες ήταν το θέμα που σχεδόν μονοπώλησε τη συνέντευξη τύπου του Ισπανού τεχνικού.

Ο Γκουαρντιόλα μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Παναθηναϊκό:

 
Δεν θα πω ότι φέτος θα κατακτήσουμε το τρεμπλ, γιατί είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που έχω να πω είναι πως την Τρίτη θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Περιμένω την αντίπαλη ομάδα δυνατή, δεν ξέρω πως θα παίξουν, αν θα μας πιέσουν ψηλά ή αν θα κλείσουν το κέντρο. Είναι μια ιστορική ομάδα της Ελλάδας, έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Έχουν τον Σισέ και τον Γκοβού, έχουν διεθνείς όπως ο Κατσουράνης και ο Σεϊταρίδης, έχουν τον Λέτο που είναι πολύ καλός από τα αριστερά. Νομίζω ότι παίζουν πιο αμυντικά εκτός έδρας, αλλά δεν ξέρω πώς θα παίξουν. Εμείς θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και ελπίζω όλα να πάνε καλά.
 
Αυτοί οι παίκτες έχουν αποδείξει την αξία τους σε μένα, σε σας, σε όλο τον κόσμο και δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε μετά από μία ήττα. Δεν μπορεί κανείς να βρει έναν παίκτη που να μην προσπάθησε. Με αυτούς τους παίκτες σπάνια θυμώνω και όταν αυτό γίνεται ποτέ δεν συμβαίνει επειδή θεωρώ ότι δεν έδωσαν τα πάντα.
 
 
Αν δεν έρχονται οι νίκες ο κόσμος δεν θα ζεσταθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι να βελτιωθείς. Οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο για να δουν θέαμα κι όταν δεν το βλέπουν μπορούν να δυσανασχετούν ή και να αποδοκιμάζουν. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα. Εγώ πάντως πιστεύω πως η σχέση των οπαδών μας με την ομάδα είναι εξαιρετική. Αν κάποια στιγμή αισθανθώ πως συμπεριφέρονται άσχημα, θα το πω, όπως περιμένω να μου ασκήσουν κριτική αν κάνω κι εγώ το ίδιο.
 
Από την πλευρά του ο Αντρές Ινιέστα τόνισε:
 
 
Για μας αποτελεί καθήκον να κατακτάμε κάθε χρόνο το Champions League και η φετινή σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε μια διοργάνωση σαν κι αυτή, τόσο απαιτητική και με λίγα περιθώρια λάθους, είναι σημαντικό να κάνεις ένα καλό ξεκίνημα στην έδρα σου.
 
 
Απέναντι στη Χέρκουλες δεν βρήκαμε λύσεις. Οι αντίπαλοι έπαιξαν πολύ καλά. Όταν δεν κερδίζουμε δεν συμβαίνει ποτέ αυτό λόγω έλλειψης πάθους, ούτε κανένας μας πιστεύει ότι είμαστε ανίκητοι. Πρόκληση για μας είναι να είμαστε στο εξής καλύτεροι σε ψυχολογικό και αγωνιστικό επίπεδο. Δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια σαν κι αυτό. Το καλό είναι ότι όταν προέρχεσαι από μία ήττα, έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις στον αμέσως επόμενο αγώνα και έχεις μεγαλύτερο κίνητρο. Αν η ομάδα είναι γρήγορη και έχει ξεκάθαρες ιδέες μέσα στο παιχνίδι, με τους παίκτες που διαθέτει μπορεί να πετύχει πολλά γκολ κι έτσι να αλλάξουν όλα.”
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε