Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γκούμας: Και μένα με έδιωξαν για τους δημοσιογράφους

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού την απομάκρυνση του Καραγκούνη και του Κατσουράνη, ενώ θυμήθηκε και την δική του αποχώρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα στον Sentra 103,3:

Για το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές περνούν σε δεύτερη μοίρα: «Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι πρωταγωνιστής, αλλά στην Ελλάδα είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Στα νέα παιδιά που υποχρεωτικά προωθούνται λόγω κρίσης, ασκείται πίεση και υπάρχει ο φόβος να τα κάψουν πριν καν ξεκινήσουν. Κάθε διοίκηση πρέπει να τα στηρίξει, να είναι δίπλα τους και να τους παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Θα χρειαστούν επίσης έμπειροι ποδοσφαιριστές να τα υποστηρίξουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους».

Για την αμφισβήτηση των «μικρών» όπως έγινε παλιότερα και στον Παναθηναϊκό με τον όρο «Γκουμομπασηνάδες»: «Εγώ, ο Μπασινάς και ο Καραγκούνης ήμασταν από τους πρώτους που προωθηθήκαμε από τις ακαδημίες. Τότε η ομάδα πρωταγωνιστούσε σε Ευρώπη και Ελλάδα και η πίεση ήταν δεδομένη. Ήμασταν αμούστακα παιδιά, χωρίς εμπειρίες. Είχαμε όμως, την τύχη να δουλέψουμε δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές. Μάθαμε πολλά και μας βοήθησαν να αναδείξουμε το ταλέντο μας. Πρέπει, λόγω και κρίσης, να προωθηθούν τα Ελληνόπουλα και οι ομάδες να έχουν δυο-τρεις-τέσσερις ξένους που θα κάνουν τη διαφορά. Γιατί έρχονται πολλοί ξένοι αμφιβόλου αξίας και παίρνουν τη θέση του Έλληνα πιτσιρικά. Και τον χρυσοπληρώνουμε τον ξένο. Να χρυσοπληρώνουμε αυτούς που αξίζουν. Γιατί να μην προωθήσουμε δικά μας παιδιά που θα μπορούν να βοηθήσουμε και την εθνική ομάδα; Εγώ όταν ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό οι μόνοι ξένοι ήταν οι Βαζέχα, Μπορέλι και Βάντσικ».

Για το διαζύγιο με τον Καραγκούνη και το ξαφνικό τέλος με τον Κατσουράνη: «Είμαι κι εγώ παθών. Κι εγώ με τον ίδιο τρόπο έφυγα. Είχα έναν χρόνο συμβόλαιο και λύθηκε χωρίς να ξέρω το γιατί. Έγινε εισήγηση και το δέχτηκαν στη διοίκηση. Η διοίκηση θέλει να στηρίξει τον προπονητή ή να είναι με τους παίκτες που προσφέρουν και αγαπάνε και ματώνουν; Ήταν τεράστιο λάθος που έφυγε έτσι ο Καραγκούνης. Παρότι δεν τον ήθελε ο προπονητής, η διοίκηση έπρεπε να βάλει μπροστά τα στήθη και να τον κρατήσει για να μάθουν δίπλα του και τα νέα παιδιά. Ο Κατσουράνης δεν τον ήθελε ο προπονητής από το καλοκαίρι. Ας το έλεγε τότε να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Τον υποτιμάς τώρα διώχνοντάς τον στα μέσα της περιόδου. Γίνανε τεράστια λάθη και στις δύο περιπτώσεις. Ειδικά για τον Κατσουράνη, αν η ομάδα πήγαινε καλά δεν θα έβγαινε στην επιφάνεια ότι μιλάει ότι θέλει να επιβληθεί ότι μεταφέρει αυτά που γίνονται στα αποδυτήρια. Και για μένα το πρόβλημα ήταν ότι τα βγάζω στους δημοσιογράφους».

Για τον αν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές όταν περνούν τα 30 γίνονται η «κατάρα» των ομάδων: «Αυτά είναι φθηνές δικαιολογίες. Αν ένας προπονητής έχει πρόβλημα να το πει στα ίσια. Όχι να προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και να βρίσκουν προφάσεις για να διώχνουν τους παίκτες».

Για το αν βρίσκει τον δρόμο του ο Παναθηναϊκός: «Στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε ότι έχει δυνατότητες. Είναι δεδομένο αυτό. Έχει καλούς παίκτες για τα τωρινά δεδομένα. Φαίνεται πως αλλάζει κάπως το κλίμα, υπάρχει μια αισιοδοξία. Δεν είναι όμως αυτό που πρέπει να είσαι ευχαριστημένος ως φίλαθλος. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει πιο ψηλά στάνταρ απόδοσης. Είναι θετικό πως άλλαξε η ψυχολογία, αλλά περιμένω να δω διάρκεια».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το ποδόσφαιρο πορεύεται ανάλογα με την κατάσταση της χώρα. Υπάρχει οικονομική κρίση και πρέπει να συμβιβαστεί. Υπάρχουν νέα δεδομένα. Το φετινό είναι από τα χειρότερα, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή στο μεταβατικό στάδιο και από εκεί και πέρα να κρίνουμε την όλη εξέλιξη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε