Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γκούμας: Οι περισσότεροι παράγοντες είναι λαμόγια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννης να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο μίλησε ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού που μίλησε για τα λάθη του Τζίγγερ και χαρακτήρισε λάθος την πολυμετοχικότητα. Τι είπε για την Ευρώπη, την Ριζούπολη και το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στο Novasports:
 
Ποια η γνώμη σου για τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις;
 
“Με στεναχωρούν αφάνταστα όλα αυτά που γίνονται. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί και να είναι στο προσκήνιο να είναι ισχυρός, ενωμένος. Τώρα όμως υπάρχουν διχόνοιες, υπάρχει αμφισβήτηση, αναμπουμπούλα. Πρέπει να μπει κάποιος δυνατός επενδυτής και να έχει το ίδιο θάρρος και την ίδια ισχύ με την οικογένεια Βαρδινογιάννη”.
 
Ο κόσμος με τη δυναμική του συνεχή παρουσία μπορεί να δώσει τη λύση;
 
“Ο Παναθηναϊκός θέλει διάρκεια. Δεν είναι μόνο τα εισιτήρια και τα έσοδα που προκύπτουν από αυτά. Για λίγο χρονικό διάστημα μπορεί να δώσει λύσεις. Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές αλλά για πόσο”.
 
Που θεωρείς ότι έγινε λάθος;
 
“Για μένα όταν ξεκίνησε η πολυμετοχικότητα ήταν λάθος. Ήταν δύσκολο να δουλέψουν μαζί και να τα βρουν τόσοι πολλοί ισχυροί επιχειρηματίες. Οι οποίοι έχουν τις δικές τους απόψεις, αντιλήψεις και σίγουρα θα έρθουν σε σύγκρουση. Έχει δείξει ότι δεν προχωράει. Πρέπει να βγει ένας μόνος του μπροστά δυνατός και να αποφασίζει χωρίς να έχει δίπλα του άλλους μικρούς μετόχους που σπείρουν την αναμπουμπούλα”.
 
“Ήμουν σίγουρος ότι κάπως έτσι θα καταλήξει. Άλλοι έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός θα γίνει πιο ισχυρός έπεσε όμως πιο χαμηλά και δεν βλέπω και φως στον ορίζοντα. Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει και εν μέσω κρίσης; Ποιος ξένος; Ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο που ξεκινάει το πρωτάθλημα και δεν ξέρουμε ποιες ομάδες παίζουν; Θα πάει στην Αγγλία, την Ισπανία εδώ είναι για πολύ λίγους το ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι παράγοντες και συγνώμη για την έκφραση είναι “λαμόγια” και για αυτό η οικογένεια Βαρδινογιάννη αναγκάστηκε να φύγει καθώς το ήθος και η συμπεριφορά τους δεν μπορούσε να συμπορευτεί με τη λαμογιά”. 
 
Πως σχολιάζεις τη δήλωση του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη για σένα προσωπικά; 
 
“Καταρχήν θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Είναι τιμή όταν μιλάει ο κ. Βαρδινογιάννης για μένα. Εγώ ήμουν ένας απλός ποδοσφαιριστής  και ανέφερε το όνομα μου. Θα πρέπει να πω βέβαια πως και ο κ. Βαρδινογιάννης έχει κάνει και αυτός λάθη. Είχε ανθρώπους δίπλα του που μπορεί για επιχειρήσεις να ήταν καλοί αλλά δεν ήξεραν από ποδόσφαιρο. Ήταν τεχνοκράτες αλλά δεν γνώριζαν μπάλα”.
 
Στην Ελλάδα έχουν θεωρηθεί αποτυχημένοι ακόμα και μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου;
 
“Ο κόσμος θέλει άμεσα αποτελέσματα. Όταν δεν τα έχεις όλα απομυθοποιούνται. Ήμαστε στην Ελλάδα και με τη πρώτη στραβή του φταίνε όλα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού για μένα πρέπει να κάνει υπομονή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρευστό στα ταμεία να προωθηθούν παιδιά από τις ακαδημίες και να κάνει υπομονή τρία, τέσσερα χρόνια. Να προωθήσει τα δικά του παιδιά όπως είχε κάνει με εμάς τότε που βγήκαμε εγώ, ο Μπασινάς, ο Καραγκούνης, ο Αλεξόπουλος και πολλά ακόμη παιδιά και με την προσθήκη τριών ξένων που να κάνουν τη διαφορά να πορευτεί η ομάδα. Γιατί για μένα υπάρχουν αρκετοί ξένοι που έρχονται και είναι χειρότεροι από τους Έλληνες παίκτες. Πρέπει να πάει σε αυτό το μοντέλο αυτή τη χρονική στιγμή”.
 
Δεκαπέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό ποια είναι η καλύτερη στιγμή στη καριέρα σου και ποια η χειρότερη;
 
“Κρατάω όλες τις ευρωπαϊκές πορείες που κάναμε με την ομάδα και φυσικά το νταμπλ του 2004. Χειρότερη στιγμή ήταν η Ριζούπολη και όχι μόνο γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα αλλά και για τα όργια που έγιναν”.
 
“Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως είναι μεγάλη αδικία για μένα που ανάγκασαν την οικογένεια Βαρδινογιάννη να φύγει. Για μένα ήταν η μόνη διέξοδος για να πορευτεί η ομάδα. Ο κόσμος άδικα κατηγορούσε και έβριζε την οικογένεια. Αν ισοσταθμίσεις τα καλά και τα κακά που έχουν γίνει αυτά τα 32 χρόνια τα καλά είναι πολύ περισσότερα. Ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα και αδίκως έβριζε την οικογένεια Βαρδινογιάννη”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε