Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γκούντγιονσεν: Θέλω να μείνω στην ιστορία της ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Έτοιμος να… μιλήσει εντός αγωνιστικού χώρου και να ανταποδώσει με αυτό τον τρόπο την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οπαδοί της Ένωσης, δήλωσε ο Ισλανδός επιθετικός, κατά την παρουσίαση του. “Δεν έρχονται κάθε μέρα ποδοσφαιριστές του βεληνεκούς του Γκούντγιονσεν στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα”, τόνισε ο Σταύρος Αδαμίδης. Το νούμερο “22” πήρε ο “Iceman”.
Με καθυστέρηση δύο ωρών, ο Εϊντουρ Γκούντγιονσεν παρουσιάστηκε από την ΑΕΚ και στις πρώτες του δηλώσεις ο Ισλανδός άσος τόνισε πως θα δείξει εντός αγωνιστικού χώρου ότι δεν είναι στο τέλος της καριέρας του.
 
Ο σούπερ σταρ της ΑΕΚ θα φοράει το νούμερο 22 καθώς το… αγαπημένο του 7 είναι “πιασμένο” από τον Ρότζερ Γκερέιρο!
 
Ο “Iceman” επαναλάμβανε συχνά πυκνά ότι οι Αδαμίδης, Γκρέταρσον τον έπεισαν να έρθει με τα όσα του είπαν, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις, την υποδοχή και δεν αποποιήθηκε τον όρο “ηγέτης”.
 
Παράλληλα, ο κ Αδαμίδης αποκάλυψε ότι ρόλο στη μεταγραφή έπαιξε κι ο κ. Χατζηιωάννου που πρότεινε στην Ενωση να κάνει μια μεταγραφή του βεληνεκούς του Γκουντγιόνσεν.
 
Την παρουσίαση προλόγισε ο πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Αδαμίδης: “Μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να καλωσορίζω έναν μεγάλο παίκτη. Θα μας προσθέσει ποιότητα, τόσο αγωνιστικά όσο κι εξωαγωνιστικά. Η μεγαλύτερη μεταγραφή μας. Του εύχομαι υγεία, να κάνει μια λαμπρή καριέρα και να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα μας. Η μεταγραφή δεν ήταν τυχαία. Τον θέλαμε και πέρυσι. Είναι δείγμα γραφής της διοίκησης, όταν υπάρχει πλάνο και νοικοκύρεμα όλα γίνονται. Θέλουμε την στήριξη των φίλων της ΑΕΚ”.
 
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν: “Καλησπέρα σας, συγγνώμη για την καθυστέρηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές κι έμεινα ενθουσιασμένος. οι άνθρωποι της ΑΕΚ με ήθελαν πολύ και μου το έδειξαν κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθα”.

Ακολούθως μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης, Αρναρ Γκρέταρσον: “Καταρχήν ευχαριστώ τον Εϊντουρ που ήρθε στην ομάδα. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και μέσα στο γήπεδο κι έξω από το γήπεδο. Τον ξέρω από παλιά. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα του.
 
Βρίσκεται σε καλό επίπεδο και θα αποδείξει την αξία του με την ευκαιρία που του δίνει η ΑΕΚ. Η υπογραφή του ήταν δύσκολη, καθώς βρισκόταν κοντά στην Γουέστ Χαμ, αλλά ευτυχώς για μας τον πείσαμε να έρθει και είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα το μετανιώσει. Εχουμε καλή ομάδα, με έμπειρους και καλούς παίκτες, φανταστικό προπονητή και πιστεύω ότι θα κάνουμε έκπληξη φέτος. Μαζί με τον Εϊντουρ ανεβαίνουμε επίπεδο και είμαι πολύ αισιόδοξος”.
 
Στη συνέχεια ο Γκούντγιονσεν μίλησε:
 
Για την απόφαση να έρθει: “Είναι ένα νέο βήμα για την καριέρα μου. Οι κ.κ. Γκρέταρσον, Αδαμίδης με έπεισαν να έρθω μου είπαν ότι αξίζει να έρθω και μου υποσχέθηκαν ότι αυτή η πρόκληση θα μου βγει σε καλό”.
 
Για το τι γνωρίζει για την ΑΕΚ: “Δεν ξέρω πολλά για την ομάδα. Ο πρόεδρος μου είπε εν συντομία την ιστορία του συλλόγου. Ξέρω κάποια πράγματα κι από τον Αρναρ που έπαιζε εδώ. Θα μάθω περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω να παίξω ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο στην ιστορία της ΑΕΚ”.

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι στον κόσμο: “Οι οπαδοί με ενθουσίασαν πολύ. Ήταν πολύ καλή η υποδοχή. Τους διαβεβαιώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις. Θα φοράω με περηφάνια τη φανέλα της ομάδας. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω. Είναι μια διαφορετική εμπειρία. Νέα πρόκληση με τις τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Αυτό το άγνωστο που υπάρχει μπροστά μου θέλω να το κατακτήσω. Είχα κάποιες ωραίες εμπειρίες θέλω να αποκομίσω κι άλλες εδώ”.
 
Για το αν μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ σε τίτλο: “Θα κάνω ό,τι μπορώ. Πέρυσι η σεζόν ήταν επιτυχημένη με την κατάκτηση του Κυπέλλου και την τρίτη θέση. Θα πρέπει να ανέβουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι όμως. Εχουμε φιλοδοξίες να πάμε την ομάδα πιο πάνω από πέρυσι”.
 
Για το τι γνωρίζει για την ομάδα: “Οταν έμαθα για την ομάδα δεν είχα πληροφορίες. Εψαξα για να βρω πληροφορίες. Υπάρχει ένα μείγμα ταλέντου κι εμπειρίας στην ομάδα. Σίγουρα θα μιλήσω με τους συμπαίκτες μου σύντομα και θα μπω στην ομάδα. Επαναλαμβάνω ότι με έπεισαν οι δυο άνθρωποι που σας είπα. Θα φέρω μεγάλο ενθουσιασμό, εμπειρία και θα βοηθήσω την ομάδα στο χορτάρι”.

Για το κατά πόσο γρήγορα θα ενσωματωθεί στην ομάδα: “Θα πάω να ενσωματωθώ με την ομάδα το συντομότερο δυνατό. Θα τακτοποιήσω κάποια θέματα πριν πάω στη Σλοβενία. Ειμαι μια εβδομάδα πίσω και θέλω να τους φτάσω. Θα δώσω τα πάντα για να προετοιμαστώ άμεσα και να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή σε ό,τι μου ζητηθεί”.
 
Για το που του αρέσει να αγωνίζεται: “Θεωρώ ότι θα το συζητήσω με τον προπονητή. Επαιζα στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις. Εχω παίξει και δεύτερος επιθετικός κι εξτρέμ. Το θέμα είναι να βρεις την σωστή ισορροπία μέσα στην ομάδα”.

Για το αν είχε κρούση από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι αν ξέρει τι εστί ντέρμπι για τον κόσμο: “Οχι δεν είχα επίσημη πρόταση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγάλη φημολογία και ίσως στο παρελθόν να υπήρχε κάτι. Προφανώς και ξέρω τι σημαίνει ντέρμπι. Δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι περηφάνεια κτλ. Είναι τρεις μεγάλες ομάδες στην ίδια πόλη… Ξέρω από αυτά κι ελπίζω σ’ αυτά τα ματς να δώσω βοηθήσω”.
 
Για το πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση του κόσμου και να γίνει ηγέτης: “Το κατάλαβα όταν ήρθα. Εχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, σε υψηλό επίπεδο. Πάντα υπάρχει πίεση, απλά πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι με τον σωστό τρόπο για να γίνεσαι καλύτερος. Είναι νέα εμπειρία κι ελπίζω να την διαχειριστώ σωστά. Οι ευθύνες είναι ευπρόσδεκτοι”.

Για το αν η επιλογή της Ελλάδας που δεν είναι τοπ πρωτάθλημα σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στο πικ της καριέρας του: “Θα πρέπει να το αποδείξω στο χορτάρι. Η απάντηση μου θα είναι ξεκάθαρη είμαι σίγουρος…”

Κλείνοντας είπε: “Θα είμαι ικανοποιημένος όταν οι οπαδοί και οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα είναι ικανοποιημένοι και θα πανηγυρίσουμε μαζί. Σίγουρα θα πάρω μεγαλύτερη ικανοποίηση αν έχω αποδείξει μέσα στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω”.

Την παρουσίαση έκλεισε ο Σταύρος Αδαμίδης λέγοντας: “Δεν έρχονται κάθε μέρα ποδοσφαιριστές του βεληνεκούς του Γκούντγιονσεν στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς κάναμε υπέρβαση, φέραμε τον παίκτη. Είναι μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά τις δυσκολίες η ΑΕΚ κατάφερε να πρωτοστατήσει. Θέλω να ευχαριστήσω Αρναρ και Κωνσταντινίδη. Δουλεύουμε όλοι σαν ομάδα στην διοίκηση. Ο κ. Χατζηιωάννου μας έδωσε ιδέα να πάρουμε ένα παίκτη του βεληνεκούς του Εϊντουρ. Ο,τι έχουμε να δείξουμε θα το δείξουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου που είναι καταλυτική και πιστεύω ότι θα πετύχουμε πολλά”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε