Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γουέμπερ: Η Αυστραλία είναι “νηπιαγωγείο”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Αυστραλός οδηγός χαρακτήρισε “γελοία” την ισχύουσα νομοθεσία της πατρίδας του και συμπλήρωσε ότι την έχει μετατρέψει σε έναν τόπο παράλογων περιορισμών.

“Επιστρέφοντας από την Ευρώπη, όπου ζω τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνω ότι η Αυστραλία είναι πολύ διαφορετική, από αυτή που άφησα. Η νομοθεσία οδικής συμπεριφοράς είναι εντελώς γελοία και έξω από κάθε λογική”, δήλωσε ο πιλότος της Red Bull, όταν ρωτήθηκε για την σύλληψη του Λούις Χάμιλτον από την αστυνομία της Αυστραλίας, για επικίνδυνη οδήγηση.

Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκεύη, όταν ο Βρετανός πιλότος μετά τις ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι της Μελβούρνης, πήρε το αυτοκίνητο του για μια βόλτα, αλλά τα σπιναρίσματα που έκανε προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνονομίας, η οποία τον συνέλαβε και του κατέσχεσε το αυτοκίνητο.

“Το μόνο που λείπει είναι ένα βιβλιαράκι με κανονισμούς το οποίο θα πρέπει να μελετάμε πριν κάνουμε οτιδήποτε. Αν μέσα στους κανονισμούς υπάρχει και η υποχρέωση να φοράμε φωσφοριζέ γιλέκο για να μας βλέπουν καλύτερα οι άλλοι, θα πρέπει να το φοράμε” κατέληξε ο Αυστραλός.

Οι δηλώσεις του Μάρκ Γουέμπερ προκάλεσαν αντιδράσεις. 

Ο πολιτειακός υπουργός Δημοσίας Τάξης της Βικτώριας, Τιμ Πάλλας, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται και η αστυνομία, αποκάλεσε τον Λούις Χάμιλτον, που έκανε τα σπιναρίσματα στο δρόμο, “ηλίθιο” και τον τον Γουέμπερ εντελώς “ανεύθυνο” για τα όσα είπε χαρακτηρίζοντας διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ως “γελοίες”.
 
Επιπλέον, ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας, Kεν Λέι, είπε ότι ορισμένοι από τους θαυμαστές του Γουέμπερ ίσως και να μη ζούσαν σήμερα, αν η αστυνομία της Πολιτείας δεν εφάρμοζε τόσο αυστηρούς νόμους στους δρόμους για να προστατεύει τους πολίτες από τους κακούς οδηγούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε