Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γράφτηκε ιστορία! Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με “βόμβα” Σπανούλη στο “αντίο” του Διαμαντίδη!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

-Ηταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας τελικός πρωταθλήματος μπάσκετ! Ματσάρα ολκής! Στο ΟΑΚΑ γράφτηκε ιστορία
-Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με 3-1 με το συγκλονιστικό τρίποντο του Σπανούλη στη λήξη της δεύτερης παράτασης
-Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο ΣΕΦ Η ομάδα του αρχηγού του Παναθηναϊκού
-Ο Σπανούλης είχε πάνω του τον Διαμαντίδη στη φάση του τριπόντου, αλλά “έγραψε” το τελικό 81-82
-Οι Αγγελόπουλοι μετά το τέλος του ματς αγκάλιασαν τον Διαμαντίδη, ο οποίος έκλαιγε ενώ τον αποθέωνε όλο το ΟΑΚΑ

Το live του τελικού

Μετά τον συγκλονιστικό τέταρτο τελικό, που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις με τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος και στέφθηκε ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητής, όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι Αγγελόπουλοι, ο Σπανούλης και ο Σφαιρόπουλος πήγαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού για να τον συγχαρούν, ενώ και ο Γιαννακόπουλος επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και έδωσε συγχαρητήρια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Προηγήθηκε με 0-8 και 2-13 και προσπαθούσε να μην επηρεαστεί από την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη. Φάνηκαν αρκετά διαβασμένοι οι “ερυθρόλευκοι” και ο Αργύρης Πεδουλάκης προχώρησε σε πολλές διορθωτικές κινήσεις. Άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός, όταν μπήκε… ζεστός από τον πάγκο στο ματς ο Διαμαντίδης, ο οποίος με πέντε σερί πόντους (ένα τρίποντο) μείωσε σε 7-13. Την ίδια διαδρομή ακολούθησε και ο Γκιστ που έδωσε ανάσες στους “πράσινους”. Ολο αυτό το διάστημα δεν απέφευγε τα λάθη ο Ολυμπιακός, που είχε καλύτερο τον Παπανικολάου και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ευρισκόμενος μπροστά στο σκορ (16-19).

Ο… μονόλογος του Διαμαντίδη από πλευράς Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπως και του Παπανικολάου που “καθάριζε” όσο ήταν στο παρκέ. Εξι λεπτά πριν από τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου οι “πράσινοι” έφεραν το ματς στα ίσια (24-24) με τον Καλάθη και πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (26-24) με τον Παπαγιάννη. Τότε ανέλαβε δράση για τους Πειραιώτες ο Σπανούλης… Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αντεπιτεθεί, έμενε κοντά στο σκορ και μείωσε στον πόντο (32-31) με τρίποντο του Μάντζαρη. Όμως, ήδη είχαν αρχίσει να παίρνουν… φωτιά τα χέρια του Φώτση και με δικό του τρίποντο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 35-31.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος του αγώνα χωρίς τον Γουΐλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Ολυμπιακός χωρίς τον Λοτζέσκι που είχε χτυπήσει στα πλευρά.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια απίστευτη αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο. Πήραν κρίσιμα τρίποντα οι Μάντζαρης και Σπανούλης και γρήγορα βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες του. Αρχισε να αποκτά πλουραλισμό στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν είχε την ίδια συγκέντρωση η άμυνα του Παναθηναϊκού. Ετσι, έφτασε τη διαφορά στο +11 (39-50). Ομως, ο Παππάς “απάντησε” με εννέα σερί πόντους και έφερε το ματς στα ίσια (50-50).

Η έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα του Σφαιρόπουλου μπροστά στο σκορ. Ομως, ο Παππάς… συνέχισε το βιολί του και ο Καλάθης ήταν για πρώτη φορά εύστοχος σε τρίποντο. Οι “πράσινοι” πέρασαν και πάλι μπροστά, όχι για πολύ… Η κακή άμυνα του Παναθηναϊκού, η έλλειψη συγκέντρωσής του και το γεγονός ότι δεν εκμεταλλευόταν το μις ματς έφερε το ματς και πάλι στα ίσια (60-60). Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με μαγικό τρίποντο του Αγραβάνη (62-63) και το παιχνίδι στο ένα λεπτό πριν από τη λήξη παιζόταν στην… κόψη του ξυραφιού!
Ο Γκιστ ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές αμέσως μετά και στα 38” δεύτερα πήρε κρίσιμο ριμπάουντ ο Διαμαντίδης, ο οποίος όμως στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού έκανε βήματα… Στην τελευταία επίθεση ο Σπανούλης δεν ευστόχησε και δεν δόθηκε το φάουλ του 3D πάνω στον Χάκετ, αν και το ζήτησε επίμονα ο αρχηγός των “πράσινων”. Ετσι το ματς πήγε στην παράταση…

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Στο 64-65 της παράτασης τα τρίποντα των Διαμαντίδη, Σπανούλη, Καλάθη (70-68) στη σειρά σήκωσαν στον… αέρα το ΟΑΚΑ! Στα 32” ο Σπανούλης δεν ευστόχησε, καθώς ο Γκιστ αλλοίωσε το σουτ του και ο Φώτσης πήγε στις βολές, μετρώντας 1/2 (71-68). Ακολούθως, ο Χάκετ έβαλε μία στις δύο βολές στο φάουλ που κέρδισε και ο Μάντζαρης ευστόχησε από την περιφέρεια και έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση με το σκορ στο 71-71.

 

 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Γκιστ με 6 σερί πόντους έκανε το 77-73 και οι Σπανούλης – Αγραβάνης μείωσαν σε 79-78. Ο Καλάθης με ντράιβ έκανε το 81-78 και στο 1’42” πριν από το τέλος, οι Καλάθης και Αγραβάνης τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε, ενώ το σκορ ήταν 81-79. Αμέσως μετά, ο Γκιστ αλλοίωσε το ντράιβ του Χάκετ και ο Διαμαντίδης αστόχησε. Ο Μάντζαρης αστόχησε και αυτός σε τρίποντο, όπως και ο Φελντέιν.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού με τον Σπανούλη να παίρνει την μπάλα στα χέρια του και να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο, μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη! Ετσι έδωσε τη νίκη και το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό με σκορ 81-82.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63, 71-71, 81-82

Ανά δεκάλεπτο: 16-19, 19-12, 15-21, 13-11, 8-8, 10-11  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας… 11/19, 23/47 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 54 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 15 λάθη, 10 κλεψίματα

O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας… 4/12 βολές, 18/39 δίποντα, 14/32 τρίποντα, 42 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 19 λάθη, 7 κλεψίματα 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε