Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

H Eurobank στο πλευρό της Εθνικής μπάσκετ

Την ανανέωση της συνεργασίας της με την χορηγό εταιρία Eurobank για την επόμενη τετραετία, παρουσίασε επίσημα η ΕΟΚ σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Όλες οι δηλώσεις.

Παρά την παρουσία όλων των διεθνών, τίποτε σχετικό με την καυτή επικαιρότητα δεν αναφέρθηκε και η συζήτηση παρέμεινε αυστηρά και μόνο στην τράπεζα που στηρίζει το ελληνικό μπάσκετ από το 1999.
 
Ακριβώς στις 12 η αποστολή της Εθνικής έφτασε στο Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, οι παίκτες όλοι παρόντες (με τη γνωστή από πριν απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη) όπως και το προπονητικό τιμ. Γενικά είδαμε ξεκούραστα και χαμογελαστά πρόσωπα, Είναι εμφανές πως έχουν γίνει προσπάθειες να ανέβει το ηθικό της ομάδας, που πέρασε μερικές δύσκολες μέρες μετά τα γεγονότα του ΟΑΚΑ. Παρούσα και η ομάδα των Γυναικών που εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Μίσσα και το τρίο Μάλτση-Καλέντζου-Καλτσίδου. Λιγότερο συνεπείς αποδείχτηκαν οι αξιωματούχοι της ΕΟΚ, προκαλώντας μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της εκδήλωση, που τελικά ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση. Μικρό το κακό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των ομιλητών:

Γ. Βασιλακόπουλος (αντιπρόεδρος FIBA): “Σήμερα συμπληρώνουμε 10 χρόνια και μπαίνουμε στη δεύτερη δεκαετία της σχέσης Eurobank-ΕΟΚ χωρίς τριγμούς και δυσκολίες. Η ανανέωσή μας ήταν αποτέλεσμα μιας κουβέντας πέντε λεπτών Η χορηγία ξεκίνησε το 1999, σε δύσκολα χρόνια για το μπάσκετ, και είπαν τότε πολλοί πως έγινε για το 2004. Ε λοιπόν, έχουμε 2010 και είμαστε ακόμα εδώ. Η Eurobank μας έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να μας στηρίζει και την επόμενη 4ετία, καθώς ανανεώσαμε τη σύμβαση ως το 2014. Η Εθνική Ομάδα μας έχει δώσει μεγάλες χαρές και θα μας δώσει κι άλλες στο Παγκόσμιο της Τουρκίας”.

Νίκος Νανόπουλος (EUROBANK): “Έχουμε τη μακροβιότερη χορηγική σχέση το χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Ξεκινήσαμε σε δύσκολα χρόνια, πέτρινα χρόνια και είναι σημαντικό που συνεισφέραμε στην αναγέννηση και μεγάλη ανάπτυξη του αθλήματος σε αυτή τη δεκαετία. Δεν είναι μόνο η Ανδρών, υπάρχουν συνολικά 10 εθνικές ομάδες που μας έχουν δώσει συνολικά 11 μετάλλια αυτά τα δέκα χρόνια. Οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα της πολύ σωστής και οργανωμένης δουλειάς, των υποδομών της ομοσπονδίας και τελικά των ανθρώπων της. Εμείς ζούμε από κοντά όλες τις αγωνίες των Εθνικών Ομάδων, τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και τις απογοητεύεις. Η ομάδα αυτή εκπέμπει καλά μηνύματα προς την ελληνική νεολαία, βασίζεται σε αρχές και δίνει την καλύτερη εικόνα για τη χώρα μας, ειδικά στη σύγχρονη εποχή με τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Βασιλακόπουλο, στυλοβάτη της προσπάθειας από την αρχή και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Τουρκία”.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γεν. γραμματέας ΕΟΚ): “Σε όλες τις προσπάθειές μας αυτά τα δέκα χρόνια η Eurobank ήταν πάντα παρούσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Νανόπουλο και έυχομαι και στην επόμενη τετραετία να έχουμε κι άλλες επιτυχίες”.

Γιόνας Καζλάουσκας (Προπονητής Εθν. Ανδρών): “Ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μου τόσο την ομοσπονδία και την όσο και την Eurobank, που μας εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την προπόνηση και τη διαβίωσή μας. Κάθε ομάδα έχει τα προβλήματά της κι εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση. Προσπαθούμε κάθε μέρα να διορθώσουμε τις ελλείψεις μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν πρέπει. Στο Μουντομπάσκετ θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, έτσι ώστε να ξανακάνουμε τους Έλληνες περήφανους”.

Αντώνης Φώτσης (αργηγός Ανδρών): “Ευχαριστούμε την Εurobank για όλα όσα μας προσφέρει. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε κάνει μια εξαιρετική προετοιμασία και θεωρούμε πως έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό στο τουρνουά για να δώσουμε χαρά στον κόσμο”.

Κώστας Μίσσας (προπονητής Εθν,Γυναικών): “Ο προγραμματισμός έχει ιδιαίτερη σημασία. Ελέγχεται ένας αριθμός περίπου 4000 παιδιών που αποτελούν το πρώτο στάδιο επιλογής και μέσα από αυτή τη διαδικασία στελεχώνονται οι εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών. Η Εθνική Ομάδα έχει ταυτιστεί με την EUROBANK, σε σημείο που πριν ένα χρόνο μια κυρία μας πλησίασε στο αεροδρόμιο και μας ζήτησε να μεσολαβήσουμε για ένα δάνειο! Η Ελληνική Ομάδα είναι μέσα στις 16 χώρες του κόσμου στο γυναικείο μπάσκετ, χωρίς να έχει τις υποδομές που υπάρχουν σε άλλες χώρες. Ωστόοο, πρέπει να πούμε πως η προετοιμασία μας γίνεται πάντα με τις καλύτερες συνθήκες και αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο της χορηγίας, όσο και της συνεργασίας πολλών ανθρώπων”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε