Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

H γκάφα της χρονιάς – Πανηγύριζαν χωρίς να έχουν προκριθεί

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Νότιος Αφρική νόμιζε ότι με ισοπαλία στο τελευταίο ματς της στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα θα προκρινόταν, όμως αφού πρώτα οι παίκτες ο γλέντησαν με την ψυχή τους στη συνέχεια έμαθαν ότι θα παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τη διοργάνωση.

Η γκάφα της ομοσπονδίας, του προπονητή ακόμη και των δημοσιογράφων σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Η Νότιος Αφρική αντιμετώπιζε την Σιέρα Λεόνε και όπως δήλωσε ο τεχνικός της, Πίτσου, κατέβηκε για να πάρει το “Χ” που θεωρούσε ότι θα έστελνε την ομάδα του στο Κόπα Άφρικα.

Το ματς έληξε, οι παίκτες και οι φίλαθλοι χόρεψαν, η τηλεόραση έβγαλε σούπερ για την πρόκριση της ομάδας αλλά όλοι λογάριαζαν χωρίς τους κανονισμούς.

Στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους ματς, όπως είναι λογικό και όχι τα γκολ όπως πίστευαν οι άνθρωποι της Νοτίου Αφρικής.

Έτσι στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε μεταξύ Νίγηρα, Νοτίου Αφρική και Σιέρα Λεόνε ευνοημένος ήταν ο Νίγηρας που είχε 6 βαθμούς στα ματς μεταξύ των τριών, έναντι 5 των άλλων δύο.

Μετά το κάζο που έπαθαν οι Νοτιοαφρικανοί, η ομοσπονδία σκέφτεται να απολύσει τον προπονητή, ενώ αναμένεται να στραφεί και εναντίον της Αφρικανικής ομοσπονδίας για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε