Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

H “πράσινη” επανάσταση και τα λεφτά που φέρνουν την ευτυχία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κατακτά τον πρώτο του τίτλο μετά από 5 χρόνια κυρίως λόγω των χρημάτων που ξόδεψε το καλοκαίρι. Η δικαίωση του Νίκου Πατέρα, το νταμπλ και το σχέδιο για την επόμενη σεζόν.

Στο Περιστέρι οι “πράσινοι” σφράγισαν αυτό που με την συνολική τους εικόνα όλη την χρονιά δικαιούνταν. Ο ένας βαθμός που απομένει για να χριστούν και μαθηματικά πρωταθλητές είναι τυπική διαδικασία και επειδή στην ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο όλα έχουν την εξήγηση τους.

 
Η πολυμετοχικότητα άλλαξε άρδην τα οικονομικά δεδομένα στο “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε στρατηγική στις μεταγραφές και έχτισε την ομάδα του πάνω σε εγγυημένα καλούς παίκτες και όχι αμφιβόλου ποιότητας όπως γινόταν αρκετά συχνά στο παρελθόν. Οι Σισέ, Κατσουράνης και Λέτο είναι παίκτες με προσωπικότητα, το απέδειξαν μέσα στο γήπεδο και ειδικά ο πρώτος μπορεί να πάρει την κούπα… σπίτι του με τα 22 γκολ που έχει πετύχει.
 
Ο Νίκος Πατέρας και υπόλοιποι της μετοχικής σύνθεσης επένδυσαν και δικαιώθηκαν. Τόσο απλά. Σπάνια το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το παίρνει αυτός που δίνει τα περισσότερα για να ενισχυθεί το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επέλεξε μία τακτική… Κόκκαλη στην σεζόν που τελειώνει. Ήρθε αντιμέτωπος σε όλα τα μέτωπα με τον “αιώνιο” αντίπαλο και δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Άλλαξε προπονητή στα μέσα της σεζόν, έδωσε καθαρά μηνύματα σε ΚΕΔ και ΕΠΟ, ενώ σε όσα του καταλόγιζαν θύμιζε το παρελθόν και τις πράξεις του Ολυμπιακού σε ανάλογες καταστάσεις. Εάν με κάποιον πρέπει να μοιραστεί αυτόν τον τίτλο ο Τζιμπρίλ Σισέ αυτός είναι ο Νίκος Πατέρας. Ο αντίλογος που λέει ότι ο Παναθηναϊκός το παίρνει επειδή είναι ανύπαρκτος ο Ολυμπιακός έχει την απάντηση ότι “ερυθρόλευκοι” έχουν πάρει πολλά τα τελευταία χρόνια για τον ίδιο λόγο.
 
Το κλισέ λέει πως το πιο δύσκολο είναι να μείνει κάποιος στην κορυφή και όχι να φτάσει. Η πραγματικότητα πως στον Παναθηναϊκό απαιτείται λιγότερη δουλεία από όλους τους άλλους για να κατακτήσει και το επόμενο πρωτάθλημα. Το βάρος, το καλοκαίρι θα πέσει στην άμυνα. Με δύο … Μέλμπεργκ και έναν ακόμα Σισέ, με ένα ποσό γύρω στα 15 εκατ. ευρώ ο τίτλος πολύ δύσκολα θα αλλάξει χέρια.
 
Η επόμενη μέρα της νίκης στο Περιστέρι βρήκε τον Νίκο Νιόπλια να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες. Επόμενη υποχρέωση για τους “πράσινους” το Κύπελλο. Στις 7 Απριλίου είναι ο επαναληπτικός του 3-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και τρεις μέρες αργότερα η φιέστα με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε