Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η ΑΕΚ αντέχει – “Τσίμπησε” βαθμό στο φινάλε με “Λεό”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η ΑΕΚ έβαλε… φρένο στον Αστέρα Τρίπολης και διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών που τη φέρνει σε θέση ισχύος για την είσοδο στα πλέι οφ. Ο Λεονάρντο στο 86′ ήταν ο… λυτρωτής της Ένωσης που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με το γκολ του Ναβάρο στο 54′.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Αστέρας ήταν… αγκαλιά με την 5η συνεχόμενη νίκη του αλλά ο Λεονάρντο είχε διαφορετική άποψη. Με εξαιρετικό πλασέ 4 λεπτά πριν το τέλος του ματς έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος.

Το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη εξελίχθηκε σε ματς τακτικής και υπομονής. Οι δύο ομάδες πρόσεχαν την άμυνα τους και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.
 
Πρώτος απείλησε ο Αστέρας με το σουτ του Ουσέρο που μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 17′ με τη μεγάλη ευκαιρία του Κάρλος. Ο Ισπανός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πήρε κατεύθυνση προς την εστία αλλά ο Μπαντής απέκρουσε.
 
11 λεπτά αργότερα ο Ράγιος ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Κωνστανόπουλο, ενώ ο Χοσέ Κάρλος που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ σούταρε στο 42′ άστοχα, από καλή θέση.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Μπράσκα ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς, βρέθηκε απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, απέκρουσε εντυπωσιακά.
 
Ο Αστέρας προειδοποίησε στο 51′ και στο 54′ έφτασε στο γκολ. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ροζέριο πάσαρε στον Ναβάρο και ο Ισπανός πλάσαρε σωστά, σκοράροντας σε 3ο συνεχόμενο ματς.
 
Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το καλό σουτ του Κάρλος έφυγε λίγο άουτ, ενώ μετά την έξοδο και του Ισπανού μέσου, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα.
 
Η Ένωση ήταν εγκλωβισμένη αλλά τη λύση έδωσε για ακόμη μία φορά ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος πήρα τη μπάλα από τον Κλωναρίδη και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μπαντή στο 86′. Ο Αστέρας έπαιζε με 10 παίκτες αφού ο Περόνε είχε τραυματιστεί και ήταν εκτός γηπέδου.

Ο βαθμός που απέσπασε η ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικός αφού διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από τον Αστέρα και εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για την είσοδο της στα πλέι οφ. Η ομάδα της Τρίπολης μετά από 4 σερί νίκες υποχρεώθηκε στην πρώτη της εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο την Ένωση.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπουρής, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Μάρτινς (91′ Χούλι), Σολάκης (46′ Περόνε), Ράγιος (50′ Μπρέσκα), Ναβάρο.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος (63′ Φούντας), Καφές, Χοσέ Κάρλος (75′ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (69′ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε