Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Η ΑΕΚ πεθαίνει και ο Βιντιάδης μας έχει στο…περίμενε”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γιώργος Γρυσμπολάκης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου της ΑΕΚ και κάλεσε τον Δημήτρη Βιντιάδη να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του γιατί η Ένωση βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Ο Γιώργος Γρυσμπολάκης μίλησε στον NovaΣπορ FM…

Για τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου: «Αποχώρησα για τρεις συγκεκριμένους λόγους: Εμείς εκλεχθήκαμε στο ΔΣ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι έχει περάσει από τότε ένας χρόνος με τις συνεχείς αναβολές. Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία να σηκώσω αυτό το τεράστιο βάρος. Αυτή την απόφαση την έχω πάρει από καιρό, απλώς περίμενα να εξελιχθούν τα πράγματα. Ένας ακόμη λόγος ήταν η ψήφιση του κ. Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Δεν έγινε ΔΣ για να αποφασίσουμε για αυτό. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να στηρίζει τον Ολυμπιακό ή να παίρνει δανεικούς από εκεί. Είμαστε μια μεγάλη οντότητα. Υπάρχει η διαιτησία που δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλούς βαθμούς. Η διοίκηση της ΠΑΕ λειτουργούσε πάντα υποτονικά κι εγώ διαφωνούσα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Δίνω στην ΑΕΚ, δεν παίρνω, γι’ αυτό κι έχω το σθένος να φύγω. Δεν γίνεται να συνεισφέρεις όσο μπορείς να συνεισφέρεις και να σε βρίζουν κι από πάνω». 

Για το αν η αποχώρησή του σχετίζεται με την υπόθεση Βιντιάδη: «Κάποιος έπρεπε να κάνει μια διαμαρτυρία. Εγώ το έκανα για να αντιδράσω. Είναι μια μορφή πίεσης προς την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Η αντίδρασή μου είναι για το θέμα αυτό. Δεν μπορεί ο κ. Βιντιάδης να έρχεται και να λέει σε δύο μήνες πως θα απαντήσει και να μη γίνεται τίποτα. Δεν είναι δυνατό η ΑΕΚ να πεθαίνει και εμείς να κοιτάμε. Κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Εγώ που δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, μπορώ να βγω και να τα πω. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι στο θέμα του Βιντιάδη, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται τώρα βοήθεια. Αν δεν πάρει φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Δεν μπορεί να κάνει μια ταμειακή διευκόλυνση; Εμείς του λέμε να κάνει μία διευκόλυνση κι εμείς να του κάνουμε εκχώρηση. Ο κ. Βιντιάδης πρέπει να κάνει κάτι τώρα. Η ΑΕΚ πεθαίνει. Πρέπει να μας πει, μπαίνει ή δεν μπαίνει; Θέλουμε μια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική. Να ξέρουμε… Να βγει και να πει. Εμείς δεν κρύψαμε τίποτα. Του είπαμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ χρωστά γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ, το 70% δηλαδή, είναι προς το ελληνικό δημόσιο. Το ήξερε και το ξέρει». 

Για τις ευθύνες των μετόχων της ΠΑΕ: «Οι μέτοχοι της ΠΑΕ απέχουν παντελώς. Δεν έχουν καμία επαφή με την ΑΕΚ. Θα έπρεπε να πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν είναι δυνατό να είναι αμέτοχοι. Έχουν ηθικό χρέος να πληρώσουν τα χρέη. Είναι δυνατό να διαλύεται ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας; Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαλυθεί. Είναι δυνατό ο Παππάς με τρόπο δόλιο να δίνει τις μετοχές του και να φεύγει; Έβαλε αρκετά λεφτά. Είναι υπερβολικά τα ποσά που έχουν βάλει ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς. Εκτιμώ την προσπάθειά τους, είναι αξιολογότατοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και τώρα». 

Ζήτησε να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ ο Κοντοές

Απογοητευμένος από τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ ο Φουρτάδο

Τελεσίγραφο Δημητρέλου: Φεύγω στις 17 Ιανουαρίου αν δεν…

Ανακοίνωσε Μητρόπουλο η ΑΕΚ!

Εφιαλτικός γύρος – Δεν λέει να…ξεκολλήσει απ’τον πάτο η ΑΕΚ

Στον πάτο και το 2013 – Ο Ιγκλέσιας…φρέναρε την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε