Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΑΕΛ “ζει”, ο ΠΑΟ “ναυαγεί”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μετά από 12 χρόνια η Λάρισα νίκησε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό με 2-0 και αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής. Σε κακή ημέρα οι πράσινοι που σκέφτονται ήδη τα πλέι οφ αφού έμειναν 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Φερέιρα: Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΛ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή και κέρδισε το δικαίωμα της ελπίδας. Από την άλλη οι πράσινοι προσπάθησαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο όταν έχασαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά προδόθηκαν από την άμυνα τους. Διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα οι παίκτες του Φερέιρα για πέναλτι στο 9ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έφτασε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο κοντά στο γκολ. Βύντρα και Σαριέγκι όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν από καλή θέση τον Αμπάρη.
 
Πάντως στη φάση του 9ου λεπτού οι πράσινοι είχαν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται αφού πριν η μπάλα φτάσει στον Σαριέγκι χτύπησε καθαρά στο χέρι του Μελίσση, με τον Παμπορίδη να μην βλέπει το πέναλτι.
 
Όσο η ώρα πέρναγε η ΑΕΛ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και αφού πρώτα απείλησε με το σουτ του Μετίν, έφτασε στο γκολ με τον Πανγκράτ στο 22′. Ο Καντέ δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα και ο Γάλλος μέσος της Λάρισας με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Τζόρβα.
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, 5 λεπτά αργότερα ο Βύντρα έκανε ολέθριο λάθος και ο Τσιμπάμπα από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
 
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Λέτο δεν στάθηκε τυχερός ούτε στο σουτ που επιχείρησε στο 30′ αλλά ούτε στην απευθείας εκτέλεση φάουλ 2 λεπτά αργότερα η οποία σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Ο Φερέιρα έβγαλε τον Νίνη πριν το τέλος του πρώτου μέρους και έβαλε τον Μαρίνο θέλοντας να δέσει το κέντρο του. Αποτέλεσμα πάντως δεν είδε με την κίνηση του αφού οι πράσινοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και η ΑΕΛ κράτησε με σχετική ευκολία το υπέρ της 2-0 αφού ο Παναθηναϊκός απείλησε ουσιαστικά μόνο με το σουτ του Λέτο στο 65′.
 
Παρά το ότι ο Φερέιρα έριξε στη μάχη και τον Πετρόπουλο δίπλα στον Σισέ ήταν εμφανές ότι οι πράσινοι δεν είχαν την ψυχολογία για να γυρίσουν το ματς.
 
Η Λάρισα αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής, αν και το αποτέλεσμα στο Περιστέρι δεν ήταν βολικό, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε 13 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και σκέφτεται ήδη τα πλέι οφ.

Λάρισα: Αμπάρης, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κουζέν (84′ Μπλάζεκ), Μετίν (89′ Κούλιτς), Πανγκράτ (75′ Ταλ), Ρομέου, Τσιμπάμπα, Ιγκλέσιας.

 
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης (40′ Μαρίνος), Σισέ, Γκοβού (58′ Πετρόπουλος), Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βϋντρα, Καραγκούνης (76′ Κλέιτον), Σπυρόπουλος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε