Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η FIBA εμπλέκει τον Ελληνιάδη στο σκάνδαλο! – Τι λέει ο ίδιος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με πρόστιμο 15.000 ευρώ και αφαίρεση της διαπίστευσης τιμώρησε η FIBA τον Έλληνα παράγοντα επειδή όπως τονίζει στην ανακοίνωση της επικοινώνησε με διαιτητές που θα σφύριζαν την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ. Καμία εμπλοκή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Νέες διαστάσεις παίρνει το μεγάλο θέμα που προέκυψε σχετικά με την αναμέτρηση της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ. Σύμφωνα με όσα είδαν τι φως της δημοσιότητας ο Μαυροβούνιος διαιτητής Σοτούλοβιτς, θέλησε να επηρεάσει τους ρέφερι Λοτερμόσερ, Γιόβσιτς και Ρόκα οι οποίοι διατήτευσαν την αναμέτρηση Ελλάδα-Μαυροβούνιο, ενώ στην προσπάθεια του να βγάλει την ευθύνη από πάνω του προσπάθησε να εμπλέξει και την ελληνική πλευρά.
 
Τόσο η FIBA όσο και η ΕΟΚ δεν είχαν πει κουβέντα για το θέμα, ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης η παγκόσμια ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τιμωρεί τον Σταύρο Ελληνιάδη. Αναλυτικά:
«Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε ότι ο κ. Σταύρος Ελληνιάδης αποδείχτηκε πως συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν αρμόζει στο ευ αγωνίζεσθαι. Προέκυψε ότι είχε επικοινωνήσει μέσω τηλεφώνου, κινητού ή/και SMS με τρεις διαιτητές, που επρόκειτο να διευθύνουν αγώνες της Ελλάδας. Η διαπίστευσή του αφαιρέθηκε και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ».
 
Ο Έλληνας παράγοντας μόλις ενημέρωθηκε για την εξέλιξη απάντησε από την Λιθουανία, όπου βρίσκεται: “Εγώ έχω έρθει εδώ μόνος μου και πήρα την πρωτοβουλία να στείλω μήνυμα στους διαιτητές που γνωρίζω τόσα χρόνια λόγω Ευρωλίγκα, στον Λαμόνικα και τον Σαμπόν, για να τους ζητήσω να είναι προσεκτικοί σε θέματα προβοκάτσιας από τους Σκοπιανούς στο μεταξύ μας παιχνίδι. Κι αυτό γιατί ήμουν στο γήπεδο και είχαν ακούσει τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου σε βάρος της Ελλάδας”.
 
Να σημειωθεί πως ο Σταύρος Ελληνιάδης δεν είναι μέλος της ελληνικής αποστολής, για το λόγο αυτό δεν υπάρχει συνέπεια για την Εθνική ομάδα ή την ΕΟΚ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε