Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2026: Ανοίγει η «πόρτα» σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το δρόμο προς μία συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό «ανοίγει» η FIFA με τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι ήπειροι που θα έχουν φιλοξενήσει τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, ήτοι η Ευρώπη και η Ασία (σ.σ. το Μουντιάλ του 2018 θα γίνει στη Ρωσία και εκείνο του 2022 στο Κατάρ), δεν θα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα αποφάσισε να κάνει δεκτές τις κοινές υποψηφιότητες περισσότερων της μίας χώρας, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο το 2002, όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο συνδιοργάνωσαν η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Η απόφαση αυτή «… περιορίζει τον αριθμό των συνομοσπονδιών που θα θέσουν υποψηφιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Σουνίλ Γκουλάτι. «Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τον Καναδά και το Μεξικό και είμαστε μία χώρα 320 εκατ. κατοίκων, που έχει φιλοξενήσει Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ. το 1994), με πολλά τρομερά στάδια και εξαιρετικές υποδομές» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδίας, προσθέτοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση, πριν ξεκαθαρίσουν οι συνθήκες διεξαγωγής του Μουντιάλ 2026, ιδαίτερα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Η FIFA ξεκαθάρισε ότι θα δεχθεί υποψηφιότητες από την Ευρώπη, μόνο αν δεν υπάρξουν ικανοποιητικοί φάκελοι από άλλες χώρες, ενώ η Ασία αποκλείεται εντελώς, δεδομένου ότι θα έχει φιλοξενήσει την αμέσως προηγούμενη διοργάνωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε