Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Κέρκυρα “προσγείωσε” την Ξάνθη!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Φερνάντο Γουάλας και νίκησε, στην έδρα της, με 1-0 τη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague.

Η ακριτική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες στις καθυστερήσεις του Α’ ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Γουάλας, και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη νίκη με το γκολ του Κέβιν Ντιόγκο στο 65ο λεπτό.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο της Κέρκυρας με την Ξάνθη σημαδεύτηκε από πολλά διαιτητικά λάθη, αλλά και από την αδυναμία των φιλοξενούμενων να εκμεταλλευτούν τα λάθη των γηπεδούχων.  Στο 20′ φάνηκε να μην είχε χέρι του Καρασαλίδη ο διαιτητής και ενώ ήταν τελευταίος παίκτης στην άμυνα της Ξάνθης, η οποία χρεώθηκε λανθασμένα οφσάιντ στο 35′ σε φάση με τον Βασιλακάκη που καλυπτόταν τουλάχιστον 2 μέτρα.  Στο 38′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι η Κέρκυρα σε σπρώξιμο του Καρασαλίδη στον Τουράμ, αλλά σωστά δεν δόθηκε κάτι.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες για χτύπημα ακούσιο του Γουάλας στο κεφάλι του Γεωργίου. Ο παίκτης της Ξάνθης τιμωρήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη, ενώ είχε στην πλάτη του τον παίκτη της Κέρκυρας και δεν τον είχε δει. Βέβαια, έτσι κι αλλιώς είχε δει νωρίτερα την κίτρινη κάρτα.

Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν, λόγω της αριθμητικής υπεροχής των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου πίεσαν την άμυνα της Ξάνθης, ψάχνοντας το γκολ. Στο 49ο λεπτό μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Επστάιν έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Νίκιτς, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ. Στο 54′ η Κέρκυρα διαμαρτυρήθηκε, δικαιολογημένα, για πέναλτι, καθώς μετά από σουτ του Νίκιτς, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντε Λούκας, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 65ο λεπτό πανηγύρισαν το γκολ. Τότε ο Κέβιν Ντιόγκο με πανέμορφο γυριστό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μπαλιά του Κόντου, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες. Παρά το γκολ η Κέρκυρα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πίεζε για να διασφαλίσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Δεν τα κατάφερε, παρά το δοκάρι στο 89′ σε σουτ του Ντουαλά, αλλά το γκολ του Ντιόγκο ήταν αρκετό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Σιόντης, Νίκιτς (62′ Ντουαλά), Γεωργίου (46′ Κόντος), Ντιόγκο (85′ Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ.

ΞΑΝΘΗ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Καμαρά (46′ Σιλά), Ντε Λούκας, Τριάδης (61′ Λάζιτς), Βασιλακάκης, Λουσέρο (74′ Πιτσέλι), Γιουνές.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε