Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Λίγκα απέρριψε την πρόταση της Ουέφα για τις αδειοδοτήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την οδηγία της Ουέφα και της EΠΟ να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τη Φούτμπολ Λιγκ, “μπλοκάροντας” έτσι τη συμμετοχή των ΟΦΗ και Τρίκαλα στα πλέι οφ ανόδου. Τον λόγο πλέον έχει η ΕΠΟ.
Ψωμιάδη το ΔΣ της Superleague

Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας τάσσονται κατά της πρότασης της Οέφα να μην ισχύουν τα ίδια κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

 
Με την απόφαση αυτή μπαίνει νέο… φρένο στην άνοδο του ΟΦΗ και των Τρικάλων στην πρώτη κατηγορία. Η απόφαση αυτή θα τεθεί και πάλι προς ψήφιση στην ΕΠΟ.

Να θυμίσουμε πως το εν λόγω ζήτημα είχε προκύψει από την συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Σε αυτή ο κ. Ινφαντίνο είχε χαρακτηρίσει αρκετά αυστηρό το καθεστώς της αδειοδότησης για την ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.
 
Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων και ειδικότερα αυτες της Κρητικής ομάδας, η οποία έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Πλέον, η τήρηση των κριτηρίων της αδειοδότησης για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, που βάσει βαθμολογίας ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα, βρίσκεται στα χέρια της ΕΠΟ.
 
Αυτό ξεκαθάρισε η διοργανώτρια Αρχή, η οποία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζει ότι η σημερινή απόφαση του ΔΣ της, αποτελεί μόνο εισήγηση στην Ελληνική Ομοσπονδία.
 
Όπως όλα δείχνουν η ΕΠΟ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής, θα απορρίψει την εισήγηση της Σούπερ Λίγκας και θα εμμείνει στην πρότασή της να μην ισχύσει η αδειοδότηση για τις ομάδες της Β’ Εθνικής.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
 
Στο σημερινό Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκαν τα εξής:
 
1.Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αποφάνθηκε ότι διατηρεί σε ισχύ την προηγούμενη απόφασή της επί των κριτηρίων αδειοδότησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Super League διευκρινίζει ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει επί του θέματος.
 
2. Αποφασίστηκε ότι στο επόμενο Δ.Σ., που ορίστηκε για τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα συζητηθεί το θέμα της επικύρωσης της Βαθμολογίας Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.
 
3. Επικυρώθηκαν οι Βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής ΟΠΑΠ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε