Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η Μαρία Σάκκαρη γράφει ιστορία στο Australian Open! Νέα νίκη!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε και στο 2ο γύρο του Australian Open και απέκλεισε τη Γαλλίδα, Αλίζ Κορνέ, No. 28 στο ταμπλό και Νο. 43 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 4-6 και 6-1.  Η 21χρονη Ελληνίδα (Νο 94 στον κόσμο) για πρώτη φορά στην καριέρα της θα είναι στον 3ο γύρο του φημισμένου τουρνουά της Μελβούρνης. 

Εχοντας στο πλευρό της δεκάδες Ελληνες της Μελβούρνης, η Σάκκαρη επικράτησε της αντιπάλου της σε 2 ώρες και 40 λεπτά και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Australian Open.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την 34χρονη Κροάτισα, Μιργιάνα Μπαρόνι (Νο 79 στον κόσμο), που σημείωσε την έκπληξη της ημέρας στο γυναικείο ταμπλό, αποκλείοντας την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Λίγα λεπτά μετά τον ελληνικό θρίαμβο της Σάκκαρη, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος σε μια πολύ συγκινητική στιγμή ενώ η Σάκκαρη μοίρασε πολλά αυτόγραφα και έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες με τους Ελληνες της κερκίδας. Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη ήταν πιο απειλητική και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 5-3 γκέιμ και τελικά πήρε το σετ με 7-5.


Στο 2ο σετ, η Κορνέ ανέβασε την απόδοσή της και εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο προβάδισμα που πήρε με break στο 4-3, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Η Γαλλίδα είχε ήδη αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης και νευρικότητας κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, παρά το «break» της αντιπάλου της στο εναρκτήριο γκέιμ του καθοριστικού σετ, πήρε τα επόμενα έξι γκέιμ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη σπουδαία νίκη της. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 12,5 χρόνια (US Open 2004, Λένα Δανιηλίδου), που Ελληνίδα τενίστρια προκρίνεται στον τρίτο γύρο Grand Slam!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε