Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους αθλητές των Special Olympics

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους αθλητές των Special Olympics

Με έτος ίδρυσης το 1968, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός των Special Olympics αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα στον χώρο της διανοητικής αναπηρίας. Μέσω αυτού 3,1 εκατομμύρια παιδιά και νέοι από όλον τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα της συμμετοχής σε ένα φάσμα Ολυμπιακών αθλημάτων, αναπτύσσοντας τις διανοητικές και κοινωνικές τους δεξιότητες χάρη στον αθλητισμό.

Το διάστημα από 24 Ιουνίου μέχρι και 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας οι ΧΙΙΙ Παγκόσμιοι Θερινοί Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Για την ΟΠΑΠ Α.Ε. η σημασία της συγκεκριμένης οργάνωσης ξεπερνά αυτή του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος. Είναι μια ευκαιρία να στραφούν τα βλέμματα όλων μας σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα, να αντλήσουμε απ’ αυτούς έμπνευση και δύναμη. Να παραδειγματιστούμε από όλους αυτούς που δίνουν το μήνυμα υπέρβασης των δυνατοτήτων που καθένας μας έχει.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της ευρύτερης υποστήριξης προς την προσπάθεια, με σεβασμό προς τους συμμετέχοντες στους Αγώνες ετοίμασε ένα ευρύ και ποικίλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για τους φιλοξενούμενους 7.000 αθλητές, από 180 χώρες, που θα συμμετέχουν στους Αγώνες.

Από τις 22 Ιουνίου και καθ’ όλη την διάρκεια των Αγώνων οι αθλητές που φιλοξενούνται στα χωριά των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Ομαδικά Διαδραστικά Παιχνίδια, να δημιουργούν μουσικά group και να μετέχουν σε talent show Special Olympics Idol, να παρακολουθούν συναυλίες από νεανικά pop group και να διασκεδάζουν σε DJ Πάρτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γεύονται παγωτά που θα διανέμουν κλασσικοί παγωτατζήδες με τα παραδοσιακά καροτσάκια παγωτού, τα οποία άλλοτε κυκλοφορούσαν στην Αθήνα.

Στους χώρους των εκδηλώσεων τους φιλοξενούμενους θα υποδέχονται ομάδες από performers street theater (ξυλοπόδαροι και μίμοι), οι οποίοι και θα τους συντροφεύουν και καθοδηγούν καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων. Την παρουσίαση του προγράμματος, η οποία θα γίνεται σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά) έχουν αναλάβει έμπειροι παρουσιαστές.

Το πρόγραμμα των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων αρχίζει αύριο και έχει ως εξής:

Πρόγραμμα Host Town

Τετάρτη 22 Ιουνίου Ξενοδοχείο Golden Coast
Πέμπτη 23 Ιουνίου Κατασκήνωση Στρατού στον Άγιο Ανδρέα

Games Time

Τετάρτη 29 Ιουνίου Κατασκήνωση Αεροπορίας στον Άγιο Ανδρέα
Πέμπτη 30 Ιουνίου Κατασκήνωση Υπουργείου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα (εκεί θα μεταφερθούν και οι αθλητές από τις διπλανές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας και της Αστυνομίας)
Παρασκευή 1 Ιουλίου Κατασκήνωση Στρατού στον Άγιο Ανδρέα
Σάββατο 2 Ιουλίου Κατασκήνωση Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα
Κυριακή 3 Ιουλίου Ξενοδοχείο Golden Coast.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα και η διάρκειά τους θα είναι πέντε ωρών και συγκεκριμένα μεταξύ 17:00 και 22:00.

Ειδικότερα, ως προς το πρόγραμμα αναλυτικά έχουν προβλεφθεί:

Δράσεις:
• Ομαδικά Διαδραστικά Παιχνίδια:
Οι αθλητές χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων με δημιουργικότητα, φαντασία και ομαδικό πνεύμα. Οι κριτές του κάθε παιχνιδιού καθορίζουν τους νικητές
• Special Olympics Idol:
Οι αθλητές με την παρότρυνση των παρουσιαστών καλούνται να δημιουργήσουν μουσικά groups (έως 5 άτομα ανά group), να επιλέξουν όνομα για το group τους και τραγούδι που θα ερμηνεύσουν. Μόλις συμπληρωθούν όλα τα groups ξεκινάει το talent show Special Olympics Idol όπου οι διαγωνιζόμενοι τραγουδούν με τη βοήθεια Karaoke και μια κριτική επιτροπή ψηφίζει τους καλύτερους.
Συναυλία:
Η κάθε εκδήλωση έχει μια συναυλία ενός νεανικού pop group που θα ερμηνεύσει γνωστές ξένες επιτυχίες και κάποια δικά του τραγούδια. Τα group είναι τα Κόκκινα Χαλιά (22,23 Ιουνίου), οι C-Real(29,30 Ιουνίου) και οι Εμιγκρέ(1,2,3 Ιουλίου).
Οι συναυλίες θα έχουν διάρκεια μίας ώρας.
DJ Party:
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται κάθε βράδυ με ένα DJ Πάρτι με χορευτικές επιτυχίες απ’ όλο τον κόσμο και βεβαίως τη συμμετοχή όλων των αθλητών του εκάστοτε Camp.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε