Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η ΟΠΑΠ ΑΕ μέγας χορηγός της ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Η χορηγική στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στο Περιστέρι.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Γιώργος Φουντουλάκης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης, αναφέρει ότι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παραολυμπιακής ομάδας για τους αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας, ο Οργανισμός θα καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε δύο δόσεις (πρώτη άμεσα και η δεύτερη τον Μάιο).

«Η ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως είναι ευρύτατα γνωστό, στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό διαχρονικά και συνολικά. Στηρίζει τους Έλληνες αθλητές, όλων των αθλημάτων, όχι μόνο γιατί αυτό βρίσκεται μέσα στα όρια της ιδρυτικής της διακήρυξης, αλλά γιατί πιστεύει ότι ο αθλητισμός σε όλες τις επιμέρους εκφράσεις του, είναι αυτός που μας ενώνει. Είναι αυτός ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις, είναι αυτός που μπορεί και μας κάνει περήφανους. Και μας κάνει» είπε ο κ. Σπανουδάκης και συνέχισε:

«Γνωρίζετε πως η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι ο μέγας χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και, μέσω αυτής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο 2012. Χάρη στη γενναία οικονομική ενίσχυση της εταιρείας μας, γίνεται δυνατή η προετοιμασία των αθλητών μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τους αγώνες αυτούς διαδέχονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους η Ελλάδα φιλοδοξεί να έχει μια πολύ σημαντική παρουσία, όπως, άλλωστε, είχε και στις αμέσως προηγούμενες παραολυμπιάδες, το 2004 στην Αθήνα, το 2008 στο Πεκίνο, αλλά και πριν από αυτές. Σας θυμίζω πως προσωπικά συνδέθηκα με το Παραολυμπιακό Κίνημα από την εποχή της `Αθήνα 2004`. Είχα επιφορτιστεί, τότε, εκτός των άλλων, με την κύρια ευθύνη της οργάνωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων και τότε βρέθηκα να συνεργάζομαι στενά, τόσο με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, όσο και με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ούτε οι αθλητές, αλλά ούτε οι παράγοντες του Παραολυμπιακού Κινήματος διεκδικούν τη διακριτή αντιμετώπιση. Κάθε άλλο. Διεκδικούν, δικαίως, την ισότητα απέναντι σε όλους τους άλλους αθλητές. Ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες, για να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα να κατακτήσουν στον αγωνιστικό χώρο νίκες και μετάλλια, να επιτύχουν ρεκόρ, σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα απ` ότι αρτιμελείς αθλητές. Η ελληνική κοινή γνώμη, χάρη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει άμεσα όσα ανέφερα παραπάνω. Οι Έλληνες φίλαθλοι προσήλθαν μαζικά στις κερκίδες των σταδίων και γηπέδων, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στους Αγώνες και επευφήμησαν ζωηρά τους νικητές και ιδίως τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες. Σήμερα, οι Έλληνες Παραολυμπιακοί αθλητές βρίσκονται ενόψει της πρόκλησης των αγώνων του Λονδίνου. Και αυτό εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης, η οποία έχει αναπόφευκτες συνέπειες σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικής μας ζωής. Βιώνουμε όλοι τις δυσκολίες της οικονομικής δυσπραγίας, οπωσδήποτε τις βιώνει και το Παραολυμπιακό Κίνημα και οι αθλητές του. Η ΟΠΑΠ ΑΕ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αποφάσισε να σταθεί πλάι στους αθλητές αυτούς, να τους εξασφαλίσει τις οικονομικές προϋποθέσεις για την προετοιμασία τους και τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ενέκρινε χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, τη συμφωνία της οποίας θα υπογράψουμε σήμερα και από σήμερα θα αρχίσουμε να υλοποιούμε» είπε ο κ. Σπανουδάκης.

Στη σημασία της χορηγικής συμφωνίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης. «Η ΟΠΑΠ ΑΕ, αναγνωρίζοντας το έργο του Παραολυμπιακού Κινήματος και στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζει εδώ και χρόνια, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, αυτό της εταιρικής ευθύνης, προχώρησε σε συμφωνία με την ΕΠΕ, με σκοπό την ενίσχυση, αλλά και στήριξη της προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Λονδίνο από 29 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό των ΑμεΑ -και όχι μόνο- ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου αποφάσισε να βάλει `πλάτη` σε μια προσπάθεια που για εμάς έχει ξεκινήσει εδώ και 3,5 χρόνια, δηλαδή με το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στην κινεζική πρωτεύουσα αναδείξαμε στον υπέρτατο βαθμό την αγωνιστική ταυτότητα του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού, κατακτώντας συνολικά 24 μετάλλια και την 20η θέση στον πίνακα των μεταλλίων επί συνόλου 146 χωρών. Η επόμενη ημέρα, μετά τους Αγώνες του Πεκίνου, δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον αθλητισμό των ΑμεΑ. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την οικονομική ύφεση, το έργο της ΕΠΕ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Εμείς όμως, ως Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και συνολικά ως Παραολυμπιακό Κίνημα, δεν καταθέσαμε τα όπλα και, όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τη σημερινή εκδήλωση, δικαιωθήκαμε».

Και συνέχισε: «Ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, μετά από προσωπικές διαπραγματεύσεις από την ημέρα που ανέλαβα την προεδρία της ΕΠΕ, γίνεται σύμμαχος μας, σε μια «μάχη» με το χρόνο, αφού καλούμαστε μέσα στους 2-3 επόμενους μήνες να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, από την ελλιπή προετοιμασία, ενόψει Λονδίνου. Καλούμαστε μέσα στους επόμενους μήνες, έως ότου `κλειδώσουν` οι θέσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, να `τρέξουμε` κάποια πράγματα, ώστε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών στη διοργάνωση του Λονδίνου. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει προκρίσεις σε οκτώ αθλήματα, αριθμός που ελπίζουμε να αυξηθεί το προσεχές διάστημα. Ευελπιστούμε ότι η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο να αποτελείται από περίπου 60-80 αθλητές και αθλήτριες, χωρίς όμως να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να κάνω προβλέψεις σχετικά με τον αριθμό μεταλλίων που θα κατακτήσουμε. Θα ήμουν ευτυχής αν φτάναμε το νούμερο του Πεκίνου, δηλαδή τα 24 μετάλλια, όμως αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ελπίζουμε ότι στη διοργάνωση του Λονδίνου, εκτός των ατομικών ικανοτήτων, θα μιλήσει και η ελληνική ψυχή! Η συμβολή της ΟΠΑΠ ΑΕ, εκτός από οικονομική, έχει να κάνει και με την ψυχολογία του Παραολυμπιακού Κινήματος. Νιώθουμε πλέον, ότι ένα Οργανισμός με τόσο μεγάλο κύρος, είναι στο πλευρό μας. Νιώθουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε απρόσκοπτα, έστω και στο παραπέντε, για να διεκδικήσουμε στο Λονδίνο ό,τι μας αναλογεί από πλευράς διακρίσεων και μεταλλίων. Νιώθουμε ότι δεν αφήσαμε μετέωρους τους αθλητές της παραολυμπιακής ομάδας, παρά τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν στο δρόμο μας όλα αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός αθλητισμός των ΑμεΑ, με συμμάχους όπως η ΟΠΑΠ ΑΕ, μπορεί και πρέπει να επιβιώσει. Ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες, ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο ζωής και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε ως Παραολυμπιακό κίνημα. Τα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν φωνή, να βγουν από τα σπίτια τους, να δείξουν τις ικανότητές τους. Θέλουμε και απαιτούμε ίση μεταχείριση. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι τα χρήματα του Οργανισμού θα υπηρετήσουν σε υπερθετικό βαθμό τον χώρο που πρεσβεύουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα ΑμεΑ. Αναζητούσαμε δυνατούς συμμάχους και δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος από την ΟΠΑΠ ΑΕ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε