Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Ουέφα για τις κλήσεις του Σάντος – “Επέλεξε την εμπειρία η Ελλάδα”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, αναφέρεται στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος για το EURO 2012. Το ρίσκο με τον Λυμπερόπουλο και οι τερματοφύλακες.

Στο σχετικό κείμενο που έχει τίτλο “Ο Σάντος πηγαίνει με την εμπειρία” αναφέρεται συγκεκριμένα: “Ο Φερνάντο Σάντος έβαλε την εμπειρία πάνω από τη νεολαία με την συμμετοχή στους 25 παίκτες για το EURO 2012 του 36χρονου Νίκου Λυμπερόπουλου. Παίρνει το ρίσκο με τον βετεράνο επιθετικό. Ο 36χρονος Λυμπερόπουλος έδωσε μόνο δύο φορές το παρόν στις δοκιμές, αλλά με την καλή του φόρμα κέρδισε την θέση από τον Στέφανο Αθανασιάδη, ένα παίκτη 13 χρόνια μικρότερο, πιο φρέσκο, που έρχεται από εντυπωσιακή χρονιά με τον ΠΑΟΚ”.

Για την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού στους τερματοφύλακες γράφεται ότι: “Το άλλο κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι επιλογές του Σάντος όσον αφορά τους τερματοφύλακες. Ο Πορτογάλος προπονητής επέλεξε τους Μιχάλη Σηφάκη, Κώστα Χαλκιά και Αλέξανδρο Τζόρβα, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν ήταν εύκολο” και σε εκείνο το σημείο φιλοξενείται δήλωση του Σάντος: “Στο τέλος, επέλεξα τους τερματοφύλακες που είχαν περισσότερο χρόνο με την εθνική ομάδα, που έπαιξαν τα περισσότερα παιχνίδια στα προκριματικά”.

Ο συντάκτης επισημαίνει, ακόμη, ότι: “Ο Σηφάκης έχει χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, ο Τζόρβας βρίσκονταν στον πάγκο στην Παλέρμο και ο Χαλκιάς έπαιξε μόνο το ήμισυ των αγώνων με τον ΠΑΟΚ, όμως, όλοι κέρδισαν τον Ορέστη Καρνέζη του Παναθηναϊκού”. Για την συγκεκριμένη επιλογή ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε: “Έπαιξε μαζί μας μια φορά, στο τελευταίο φιλικό, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος, δεν έχει την εμπειρία για μία τέτοια διοργάνωση”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε