Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Ουρουγουάη στους “4” μετά από ματς – θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η Ουρουγουάη πήγε στην… κόλαση αλλά γύρισε θριαμβεύτρια. Στο 120′ η Γκάνα έχασε πέναλτι και στη ρώσικη ρουλέτα που ακολούθησε οι Λατινοαμερικάνοι πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά με τον Αμπρέου να ευστοχεί αλά Πανένγκα στο τελευταίο πέναλτι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο δεύτερος προημιτελικός μπορεί να μην προσέφερε θέαμα αλλά έκρυβε τεράστιες συγκινήσεις στο φινάλε του. Ιδανικοί αυτόχειρες οι Γκανέζοι που έχασαν στο 120′ πέναλτι με τον καλύτερο τους παίκτη, τον Γκίαν Ασαμόα και στη ρώσικη ρουλέτα που ακολούθησε ο Μουσλέρα νίκησε τους Μένσα και Αντίγια στέλνοντας την Ουρουγουάη στους “4” μετά από 40 χρόνια.

Ο Μοιραίος της Γκάνας, Γκίαν Ασαμόα ξέσπασε σε κλάματα μετά το τέλος του αγώνα, ΦΩΤΟ REUTERS.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να ρισκάρει και το ματς κυλούσε σε πολύ αργό τέμπο. Μετά το 25′ η Ουρουγουάη αποφάσισε να βγει μπροστά, έχασε κάποιες ευκαιρίες όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ.
 
Αυτό το πέτυχε η Γκάνα με έναν αναπάντεχο τρόπο. Ο Μουντάρι έπιασε στον ύπνο τον Μουσλέρα και με σουτ από τα 40 μέτρα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου έστειλε τους Αφρικανούς με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια.
 
Η Ουρουγουάη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αποφασισμένη να σκοράρει γρήγορα. Αυτό το κατάφερε πολύ νωρίς. Ο Φορλάν με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ στο 55′ έδωσε στην ομάδα του αυτό που χρειαζόταν. Και στα δύο τέρματα σημαντικό ρόλο έπαιξε η περιβόητη μπάλα αλλά και η κακή εκτίμηση των πορτιέρο.
 
Από εκεί και μετά το ματς ήταν περισσότερο συντήρησης και όχι διεκδίκησης της νίκης. Οι δύο ομάδες προτίμησαν να διαφυλάξουν την άμυνα τους παρά να χτυπήσουν στην επίθεση.
 
Έτσι φυσιολογικά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου εκτυλίχθηκε ένα απίστευτο θρίλερ. Στο 120′ η Γκάνα έφτασε δύο φορές μία ανάσα από το γκολ. Αρχικά την προβολή του Γκίαν σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Πέρεζ και στη συνέχεια ο Αντίγια έπιασε την κεφαλιά την οποία απέκρουσε ως τερματοφύλακας ο Σουάρες.
 
Ο Ουρουγουανός επιθετικός αποβλήθηκε και ο Γκίαν είχε την ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του από το σημείο του πέναλτι. Ο πρώτος σκόρερ την Γκάνας σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.
 
Στη διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε ο Μουσλέρα ήταν πρωταγωνιστής. Ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης νίκησε τους Μένσα και Αντίγια, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση. Από τους Ουρουγουανούς αστόχησε ο Περέιρα, όμως ο Αμπρέου στο τελευταίο πέναλτι με ολύμπια ψυχραιμία πλάσαρα αλά Πανένγκα τον Κίνγκσον σφραγίζοντας το εισιτήριο.
 
Στα ημιτελική η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Λουγκάνο (38′ Σκότι). Φουτσίλε, Βικτορίνο, Καβάνι (76′ Αμπρέου), Σουάρεζ, Φορλάν, Πέρεζ, Μάχι Περέιρα, Αρεβάλο, Φερνάντεζ (46′ Λοντέιρο).
 
Γκάνα: Κίνγκσον, Σαρπέι, Γκίαν Ασαμόα, Πέινσιλ, Μενσά, Αννάν, Ινκούμ (74′ Άπια), Μουντάρι (88′ Αντίγια), Βορά, Ασαμόα, Πρινς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε