Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ρεάλ πάει για το 11ο! Μαδριλένικος “εμφύλιος” στον τελικό του Campions League

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Και πάλι θα πάρει… φωτιά η Μαδρίτη! Η Ρεάλ έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, εκεί όπου θα διεκδικήσει την 11η κούπα της στη διοργάνωση απέναντί στη συμπολίτισσα, Ατλέτικο! Ο δεύτερος μαδριλένικος “εμφύλιος” σε τελικό τα τελευταία τρία χρόνια θα διεξαχθεί στις 28/5 στο “Σαν Σίρο” του Μιλάνο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Τι κι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και επιστρέφει στον τελικό του Champions League, δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου και μάλιστα συνθέτει τον ίδιο ζευγάρι του τελικού κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20’ έκρινε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και σε συνδυασμό το 0-0 του πρώτου αγώνα έδωσε την πρόκριση στην Ρεάλ για τον τελικό του Μιλάνου.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, έχοντας.. θράσος και την κατοχή της την μπάλα. Πολύ νωρίς όμως ο Πελεγκρίνι είχε μια τεράστια απώλεια, αφού ο Κομπανί τραυματίστηκε στο 8′ και άφησε τη θέση του στον Μανγκαλά.

Σιγά σιγά η Ρεάλ ανέλαβε πρωτοβουλίες, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο (Ίσκο, Μόντριτς, Κρος και Μπέιλ έκαναν πολύ καλή δουλειά, αντίθετα με τον ανέτοιμο Ρονάλντο) και το Μπερναμπέου δεν άργησε να πάρει.. φωτιά. Στο 21′ η κάθετη πάσα του Καρβαχάλ βρήκε τον Μπέιλ, που έπιασε από διαγώνια θέση το σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Μανγκαλά και κατέληξε -με τη βοήθεια του δοκαριού- στο βάθος της εστίας του Χαρτ! Η UEFA πάντως το χρέωσε στον παίκτη της Σίτι.

Όντας πιο απελευθερωμένοι μετά το 1-0, θα περίμενε κανείς πως οι Μαδριλένοι θα έχουν το… πάνω χέρι. Όμως, η άμυνα των “πολιτών” ανέβηκε ψηλά, βοηθώντας στο να γίνουν οι φιλοξενούμενοι πιο πιεστικοί για αρκετά λεπτά, χωρίς όμως να δημιουργήσουν φάση, παρά την πολύ καλή παρουσία του Χεσούς Νάβας. Στη μεγαλύτερη τους στιγμή στο ημίχρονο (44′), οι φιλοξενούμενοι … άγγιξαν το 1-1, με το σουτ του Φερναντίνιο να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Νάβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τη Μάντσεστερ Σίτι να προσπαθεί ανεπιτυχώς να πλησιάσει στην εστία των Μαδριλένων και τον Ρονάλντο να δείχνει πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση, όταν στο 50′ βρήκε.. αέρα σε σουτ μέσα απ’ την περιοχή. Η Ρεάλ όμως έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52′, με τον Μόντριτς να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Χαρτ. Ίδια κατάληξη είχε δυο λεπτά αργότερα και η κοντινή κεφαλιά του Ρονάλντο.

Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πιέζουν για ένα ακόμα γκολ, ο Πελεγκρίνι ρίσκαρε κι άλλο, με την είσοδο του Ιχεανάτσο, αλλά οι “πολίτες” δεν έδειξαν ικανοί να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Μαρσέλο έδωσε την… εξτρά ενέργεια που χρειάζονταν στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι, που δέχθηκαν έντονη πίεση, ενώ το φάουλ του Ντε Μπρούιν -από πλάγια θέση- βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην τελευταία φάση του ματς (89′) η “φωτοβολίδα” του Αγκουέρο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και τους παίκτες του Ζιντάν στον τελικό του Champions League.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε