Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Ρωσία που… πληγώνει – Βελτιωμένη αλλά ηττημένη η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η Ένωση ήταν καλύτερη από την Λοκομοτίβ, παρά τις απουσίες που είχε, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κάνει την πρώτη της φετινή νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ και να πάρει το πρώτο της “διπλό” στην Ρωσία. Ήττα με 3-1 για τον “δικέφαλο” στην Μόσχα, ο οποίος πλέον λέει “αντίο” στην διοργάνωση.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
 
Κωστένογλου: Σύντομα θα θέλω και το αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σοβαρή, πειθαρχημένη και με σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το τέρμα που δέχτηκε με το… καλημέρα του δευτέρου μέρους και κάποια τομικά λάθη της χάλασαν τα σχέδια για να φύγει απ’ την Μόσχα με την πρώτη της νίκη από την Ρωσία -έστω και με τον βαθμό.

 
Η Ένωση δεν θέλησε να αμυνθεί, παρά τις απουσίες που είχε και κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο εικοσάλεπτο, έχοντας μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία στο 15′ με τον Μπέλεκ να μην μπορεί να νικήσει τον Γκιγιέρμε στο τετ-α τετ.
 
Οι Ρώσοι ήταν κινητικοί, με σκοπό να ανοίξουν την άμυνα του “δικέφαλου”, αλλά οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ήταν σωστά τοποθετημένοι, έδειξαν πάθος και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί (Κοντοές, Μανωλάς και Βάργκας ήταν πολύ θετικοί στις επεμβάσεις τους). Επιθετικά όμως η Ένωση ατόνησε, αφού οι Λαγός και Μπερνς δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ομάδας.
 
Μετά το μισάωρο οι Μοσχοβίτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, απέκτησαν υπεροχή στον χώρο του κέντρου, αλλά η παρουσία τους αυτή δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Αραμπατζή.
 
Όμως, όλη αυτή η καλή εικόνα της Ένωσης “χάλασε” με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Λοκομοτίβ μπήκε… φουριόζα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 47′ με τον Σίτσεφ. Το τέρμα αυτό ανάγκασε την Ένωση να βγει μπροστά και να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά στην άμυνα έδειξε να μην έχει την ίδια σταθερότητα με το πρώτο ημίχρονο.
 
Ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε τον Λεονάρντο στη θέση του Μπέρνς που δεν έπεισε με την εμφάνιση του, με σκοπό να καταφέρει να ισοφαρίσει, αλλά μετά από λίγο η ΑΕΚ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίτσεφ (71′).
 
Το γκολ του Σιαλμά στο 88′ έδωσε ελπίδες στην Ένωση για να πάρει έστω τον βαθμό, η ομάδα βγήκε όλη μπροστά για την ισοφάριση και σε μία αντεπίθεση στις καθυστερήσεις ο Καισέδο -με διπλή προσπάθεια- νίκησε τον Αραμπατζή. Ετσι λοιπόν η ΑΕΚ αποχαιρέτησε ουσιαστικά την Ευρώπη και τα τρία επόμενα ματς του ομίλου, αποτελούν τυπική διαδικασία
 
Οι συνθέσεις:
 
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Θαπατέρ, Μπούρλακ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς (66′ Καϊσέδο), Σίτσεφ, Ιγκνατίεφ (77′ Λοσκόφ), Ντα Κόστα, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μαϊκόν (46′ Ομπίνα)

Στον πάγκο: Αμελτσένκο, Ίλιτς, Ντούριτσα, Μιντσένκοφ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γκέντσογλου, Λαγός (73′ Σιαλμάς), Βάργκας (59′ Καφές), Κάρλος, Μπερνς (66′ Λεονάρντο), Μπέλεκ

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Κλωναρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολ Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)
ΒΟΗΘΟΙ: Νίκι Σίμπερτ, Άντζελο Μπούνμαν (Ολλανδία)

ΓΗΠΕΔΟ: “Lokomotiv Stadium”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε