Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η UEFA στέλνει στα πλέι οφ ΟΦΗ και Τρίκαλα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι κρητικοί κίνησαν γη και ουρανό ώστε να δικαιωθούν και τελικά φαίνεται ότι θα τα καταφέρουν έχοντας έναν… απρόσμενο σύμμαχο.

Η UEFA μέσω του γενικού γραμματέα της, Τζάνι Ινφαντίνο ζήτησε από την ΕΠΟ να αλλάξει τη λογική που εξέτασε τις αδειοδοτήσεις των ομάδων της Football League αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής.

Η Ελληνική ομοσπονδία θα ασπαστεί τις επιθυμίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και θα εναρμονιστεί με τα όσα γίνονται σε όλη την Ευρώπη (μόνο στη χώρα μας τα κριτήρια για τις άδειες των ομάδων της Β’ Εθνικής είναι τόσο αυστηρά).

Την Παρασκευή αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα στον ΟΦΗ και στα Τρίκαλα να λάβουν μέρος στα πλέι οφ ανόδου της Football League.

Ο πρόεδρος των Κρητικών, Νίκος Μαχλάς δεν έκρψε την ικανοποίηση του από την εξέλιξη αυτή. Μίλησε στον NovaΣπορ FM …

Για την απόφαση να ακυρωθούν οι αδειοδοτήσεις:
«Το χαμόγελο και η δικαίωση μπορεί να έρθει όταν πας στη Σούπερ Λίγκα. Είναι μια σημαντική εξέλιξη και είναι και η πιο δίκαιη. Όταν έχουμε ομάδες με διαφορετικά μπάτζετ, χορηγίες, τηλεοπτικά και μια ομάδα της Β’ Εθνικής με μικρά έσοδα πως μπορεί να υπάρχει ισονομία, αναφορικά με τις ομάδες που ανεβαίνουν.

Φέτος όπως έγιναν τα πράγματα, έπρεπε να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις, όλοι πήραν το μήνυμα. Οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες που μετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι άλλο πράγμα και πρέπει να ισχύουν και με το παραπάνω. Η UEFA δεν θέλει να καταστρέψει ομάδες. Ούτε σε ρίχνει κατηγορία ή σου στερεί την αδειοδότηση για μέρα που είναι εκπρόθεσμος ο φάκελος. Έχουν πάει πολλά πράγματα πίσω εδώ που έχουμε φτάσει».

Για το τι πρέπει να ισχύσει στο μέλλον:
«Δεν μιλάω για πλαστές ενημερότητες και όσοι έχουν κάνει παρανομίες είναι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν ΑΦΜ. Μην τρελαθούμε. Δεν μιλάω για ακραία πράγματα και για αυτά που είναι αυτονόητα. Η κρίση υπάρχει και τη βιώνει όλος ο κόσμος, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να φτιαχτεί με γερές βάσεις. Αν πάμε πάλι με πασαλείμματα δεν θα γίνε δουλειά. Η ΕΠΟ πρέπει να δώσει 1-2 χρόνια διορία, να βάλει τους δικούς της όρους και να μην καταστρέψει τις ομάδες της επαρχίας. Πρέπει να υπάρχουν και ομάδες από την επαρχία που έχουν κόσμο».

Για το αγωνιστικό μέρος ενόψει πλέι οφ:
«Στο κομμάτι αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν μπορεί να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής κάτω από τέτοιες συνθήκες. Ήδη από προτροπή δικιά μου, οι παίκτες μας κάνουν προπονήσεις και είμαι τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Συνεχίζουμε εμείς κανονικά αλλά οι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων όχι. Κάποιες ομάδες έχουν σταματήσει και έχουν πάει οι παίκτες διακοπές. Η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει πάνω σε αυτό, αναφορικά με τους δανεισμούς και τα συμβόλαια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε