Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Η Williams ανακοίνωσε την επιστροφή του Μάσα

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Φελίπε Μάσα ανακοίνωσε -τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μόντσα- την αποχώρησή του από τους αγώνες της F1 στο τέλος του 2016, αλλά τελικά ο πολύπειρος Βραζιλιάνος θα αναβάλει γι’ ακόμη ένα χρόνο τα σχέδιά του για… συνταξιοδότηση.

Και αυτό γιατί η Williams ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 35χρονος «πιλότος» συμφώνησε να οδηγήσει και φέτος το μονοθέσιό της, αντικαθιστώντας τον Βάλτερι Μπότας, τον οποίο η ομάδα άφησε ελεύθερο, προκειμένου να μεταπηδήσει στη Mercedes για το 2017 και να καλύψει το κενό του -αποχωρήσαντα από την ενεργό δράση- παγκόσμιου πρωταθλητή, Νίκο Ρόσμπεργκ. Έτσι, ο Μάσα θα «τρέξει» για τέταρτη διαδοχική χρονιά με τη Williams και θα συνθέσει το δίδυμο οδηγών της ομάδας μαζί με τον 18χρονο Καναδό, Λανς Στρολ, ο οποίος θα κάνει τη νέα χρονιά ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα.

Μιλώντας για την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την ομάδα, ο Μάσα τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στη Williams. Πάντα σκόπευα να λάβω μέρος σε αγώνες το 2017, αλλά η Williams είναι μια ομάδα κοντά στην καριέρα μου και έχω σεβασμό για όλα όσα προσπαθεί να πετύχει. Ο Βάλτερι έχει μια σπουδαία ευκαιρία, δεδομένης της εξέλιξης των γεγονότων τον χειμώνα, και του εύχομαι τα καλύτερα στη Mercedes. Όταν μου προτάθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω τη Williams στο πρωτάθλημα του 2017, αισθάνθηκα ότι ήταν το σωστό πράγμα για να κάνω. Σίγουρα δεν έχω χάσει κάτι από τον ενθουσιασμό μου για τους αγώνες και έχω εξαιρετικό κίνητρο που επιστρέφω για να οδηγήσω την FW40. Η υποστήριξη από τους θαυμαστές μου τις τελευταίες εβδομάδες ήταν μια τεράστια ώθηση και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Επίσης, ανυπομονώ για συνεργαστώ με τον Λανς. Τον ξέρω πολλά χρόνια και έχω δει το ταλέντο του να εξελίσσεται στην διάρκεια αυτού του διαστήματος, επομένως ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Williams, Κλερ Γουίλιαμς, τόνισε: «Είμαι χαρούμενη που ο Φελίπε συμφώνησε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να είναι μέρος της προσπάθειάς μας στο 2017. Με τον Βάλτερι να έχει μια μοναδική ευκαιρία να ενταχθεί στους τωρινούς πρωταθλητές κατασκευαστών, δουλεύουμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Mercedes, προκειμένου να δώσουμε στον Βάλτερι αυτή τη φανταστική ευκαιρία. Ο Βάλτερι είναι μέρος της οικογένειας της Williams από το 2010 και σε αυτό το διάστημα έχει αποδείξει το τεράστιο ταλέντο του, τερματίζοντας εννέα φορές στο βάθρο. Θα ήθελα να εκμεταλλευθώ αυτή την ευκαιρία για να τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας και να του ευχηθώ μια επιτυχημένη σεζόν, καθώς εντάσσεται στη Mercedes. Ο Φελίπε ήταν πάντα ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας της Williams και η ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του ξανά είναι κάτι για το οποίο όλοι ανυπομονούμε. Επρόκειτο να “τρέξει” κάπου το 2017, καθώς δεν έχει χάσει αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα, και είναι σημαντικό ότι είχαμε ένα δυνατό αντικαταστάτη, για να μπορέσουμε να αφήσουμε τον Βάλτερι να φύγει. Η επιστροφή του Φελίπε παρέχει σταθερότητα, εμπειρία και ταλέντο για να μας οδηγήσει προς τα εμπρός. Είναι ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο για μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε