Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Η αφόρητη «μοναξιά» του ιδιοκτήτη…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Όπως είχαμε ενημερώσει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα προσπαθούσε να αποφύγει την απάντηση στις προτάσεις που του έκανε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο λόγος δεν αφορά τόσο την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί ο εφοπλιστής όσο την ουσία της πρότασης που έχει εγγράφως καταθέσει.

Η πρόταση είναι εντυπωσιακή με μόνο “μειονέκτημα” ότι δεν προβλέπει λεφτά για τον νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Ωστόσο όταν κάποιος δηλώνει ετοιμότητα να ενισχύσει τα ταμεία με πενήντα εκατομμύρια ευρώ είναι δύσκολο να τον αποφύγει. Είναι δύσκολο να απορρίψεις την πρόταση του, βρίσκοντας πειστική επιχειρηματολογία. Ας το διατυπώσουμε διαφορετικά. Οι νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβαλαν στα ταμεία της ΠΑΕ τα δύο χρόνια της πολυμετοχικότητας (όλοι μαζί) περίπου εξήντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μαρινάκης μόνος λέει ότι βάζει άμεσα πενήντα! Θέλει επιδεξιότητα, θάρρος ίσως και θράσος να απαξιώσεις την πρόταση χωρίς να συζητήσεις μ’ αυτόν που την υποβάλει. Χωρίς να καθίσεις στο τραπέζι μαζί του για να διαπραγματευτείς. Όταν μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι είναι δεκτικός σε τροποποιήσεις της πρότασης.

Οι τελευταίες διαρροές από την ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνουν λόγο για κινητικότητα η οποία διαδέχτηκε μια εβδομάδα πλήρους αδράνειας. Έτσι, πολλοί δίνουν την ερμηνεία μιας προσπάθειας του κ. Κόκκαλη ν’ αφήσει πίσω την συγκεκριμένη πρόταση επιχειρώντας να “τρέξει” μόνος του την ΠΑΕ με την προσδοκία ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν συμπαίκτες ή πιο γαλαντόμοι επενδυτές που στην πρόταση τους θα προβλέπουν κάτι και για τον ίδιο…

Όμως έγινε εξ αντικειμένου δύσκολο να πραγματοποιηθεί στο ορατό μέλλον κάτι τέτοιο. Η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη θα αποτελεί για όλους μέτρο σύγκρισης. Κι αν κάποιος ή κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τον κ. Κόκκαλη για να αγοράσουν μετοχές, οι οπαδοί θα του (τους) καταλογίζουν ότι είχαν χρήματα για τον ιδιοκτήτη κι όχι για την ομάδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε