Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ανατροπή σκηνικού για Φερέιρα και η αγωνία για το μέλλον του Σισέ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με την έξοδο του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Πορτογάλος τεχνικός αύξησε τις πιθανότητες του να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, την ώρα που από το νέο τεχνικό διευθυντή εξαρτάται το τι μέλει γενέσθαι με τον Τζίμπριλ Σισέ.

Κατσουράνης: Μας επηρέασε το Καραϊσκάκη

Ήταν γνωστό πριν ξεκινήσουν οι αγώνες κατάταξης πως αυτοί θα έκριναν το μέλλον του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του “τριφυλλιού”. Οι “πράσινοι” αν και δεν ξεκίνησαν καλά κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση και πλέον πρόθεση της διοικούσας επιτροπής είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον Πορτογάλο τεχνικό.

 
Από κει και πέρα, με οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην πράσινη ΠΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι πωλήσεις βασικών παικτών. Αυτό που “καίει” περισσότερο από όλους είναι η παραμονή του Τζιμπρίλ Σισέ με τον ίδιο τον Γάλλο να ανοίγει την πόρτα της εξόδου με τις δηλώσεις του μετά το ματς με την ΑΕΚ.
 
Ωστόσο, ακόμα όλα είναι ρευστά στην Παιανία και πολλά θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς του νέου τεχνικού διευθυντή ο οποίος αναζητείται. Στόχος της διοίκησης είναι να μαζευτούν περισσότερα από 10 εκ. ευρώ από τις πωλήσεις, υπολογίζοντας και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τα συμβόλαια των παικτών που θα φύγουν.
 
Για παράδειγμα εάν ο Σισέ πουληθεί με 5 εκ. ευρώ, το κέρδος για τον σύλλογο θα είναι 8 εκ. ευρώ με δεδομένο πως οι ετήσιες απολαβές του Γάλλου είναι 3 εκ. ευρώ με την εφορία. Αν ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού καταφέρει να κάνει μία-δύο συμφέρουσες πωλήσεις για τον σύλλογο μπορεί τα χρήματα αυτά να εξοικονομηθούν και ο Σισέ να μείνει. Ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού υπάρχει για τους Λέτο, Νίνη και Τζόρβα αλλά δεν αποκλείεται και κάποια έκπληξη.
 
Επίσης τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ αν οι “πράσινοι” καταφέρουν να περάσουν τους δύο προκριματικούς και βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς τότε θα καλύφθει η “μαύρη τρύπα” χωρίς να χρειαστούν μεγάλες περικοπές.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε