Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η δέσμευση Χιμένεθ και το… φάρμακο του Καφέ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος με οποιονδήποτε τρόπο είναι ο στόχος της ΑΕΚ σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος νιώθει υπερήφανος που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο. Ως γιατρειά για τα προβλήματα της Ένωσης βλέπει το ματς κόντρα στον Ατρόμητο ο Παντελής Καφές.

Αφιέρωμα NewsIt: 55 χρόνια τελικοί κυπέλλου Ελλάδος – Δείτε σπάνια βίντεο

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Σαββάτου, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα αγωνιστικά του πλάνα, αλλά υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα δώσει τα πάντα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

“Είμαι πολύ περήφανος που θα διεκδικήσω το κύπελλο Ελλάδος. Για άλλη μια φορά να πω συγχαρητήρια στο ρόστερ της ομάδας, ακόμα και τους παίκτες που δεν είναι τώρα στην ΑΕΚ αλλά πήραν μέρος στα πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης. Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος γιατί ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος.”

Η ΑΕΚ δίνεται ως φαβορί γι’ αυτό το παιχνίδι, σας επηρεάζει;
“Το να είναι φαβορί μία ομάδα, λέγεται εκτός αποδυτηρίων. Εμείς είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στον τελικό και με τον τρόπο που φτάσαμε. Αποκλείσαμε τρεις καλές ομάδες από το πρωτάθλημα και δύο από τις καλύτερες. Είναι αλήθεια ότι και με τη βαθμολογία και με την ιστορία της ΑΕΚ μπορεί να θεωρηθούμε φαβορί. Όμως δεν σου δίνει κανένα πλεονέκτημα. Θα πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι 90 λεπτά. Ή το κερδίζεις ή το χάνεις.”

Σκέφτεστε τον ρόμβο και σε αυτό το παιχνίδι; Θα αγωνιστεί ο Λυμπερόπουλος ή ο Γκερέιρο;

 
“Θα παίξουμε με όλη την ένταση, τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και την όρεξη που θα έχουμε. Θα παίξουμε και με την καρδιά και τον ενθουσιασμό των πάνω από 40.000 φίλων μας. Ό,τι δουλειά θέλαμε να κάνουμε στην τακτική και τη φυσική κατάσταση την κάναμε. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία μεγάλη ικανοποίηση μετά από πολλά χρόνια. Να χαρεί ο κόσμος της ΑΕΚ έναν τίτλο. Ήταν μία χρονιά που θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, και όπως είπε και ο αρχηγός ήταν μία χρονιά πολύ δύσκολη. Υποφέραμε πολλές φορές, δουλέψαμε και το μόνο που δεν μας απασχολεί τώρα είναι αν θα παίξουμε με… ρόμβο. Αυτό που θέλω είναι να αφιερώσουμε σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ αυτό το Κύπελλο. Θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, για να δώσουμε κάτι παραπάνω στην ΑΕΚ. Με ρόμβο ή χωρίς ρόμβο.”
Ποια είναι η πρώτη σκέψη όταν μπήκατε στην αίθουσα και είδατε το τρόπαιο;
“Είναι όμορφο. Είναι πεφηφάνεια. Πέρυσι ήμουν στη Σεβίλλη και για μία εβδομάδα πριν δεν μπόρεσα να ακουμπήσω το Κύπελλο. Ελπίζω να μου δοθεί αύριο αυτή η ευκαιρία.”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Παντελής Καφές: Φάρμακο η κούπα

Ο διεθνής μέσος γνωρίζει από τέτοιου είδους ματς και θεωρεί ότι η πίεση δεν θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ομάδα του.

“Είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο αφού ξέρουμε πως σημαίνει πολλά για τον κόσμο της ομάδας της ΑΕΚ. Όλοι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Πίεση υπάρχει στις μεγάλες ομάδες, δεν είναι κάτι που μας αγχώνει και όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Ο Λυμπερόπουλος είναι πολύ μεγάλος παίκτης, έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του. Αύριο θα είμαστε όλοι ενωμένοι. Για την ΑΕΚ και για εμάς, θέλουμε τον τίτλο, αφού θα είναι ένα φάρμακο για όσα δύσκολα περάσαμε μέσα στη χρονιά.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε