Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η δικογραφία των στημένων στην αθλητική δικαιοσύνη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πήραν την Τετάρτη την ογκωδέστατη δικογραφία των “στημένων” αγώνων και εντός των ημερών θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις κατά των ομάδων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Υποβιβασμοί και απαγορεύσεις ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο οι ποινές που προβλέπονται.
 
 
Στη διάθεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Ανδρέα Φάκου και του αναπληρωτή του, Μανόλη Αντωνακάκη, βρίσκεται πλέον η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων.
 
Οι δύο συνταξιούχοι Εισαγγελείς ξεκινούν άμεσα τη μελέτη των στοιχείων (βασιζόμενοι και στο πόρισμα της Εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου), με στόχο να είναι έτοιμοι να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις στους εμπλεκόμενους το συντομότερο δυνατόν.
 
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης αναμένεται να στοιχειοθετήθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πειθαρχικές διώξεις που θα ασκήσουν και θα αφορούν τις εμπλεκόμενες ομάδες, τους παράγοντες τους, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
 
Επόμενο βήμα είναι η παραπομπή των υποθέσεων στις κατά περίπτωση πειθαρχικές επιτροπές (ομάδες και πρόσωπα που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα, θα εξεταστούν από την πειθαρχική επιτροπή της μεγάλης κατηγορίας και το ανάλογο για τις περιπτώσεις που αφορούν Β’ ή Γ’ Εθνική)
 
Όσον αφορά τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα βάσει των οποίων θα ασκηθούν οι πειθαρχικές διώξεις και θα γίνουν οι κλήσεις σε απολογία, σίγουρο θεωρείται πως θα γίνει χρήση των άρθρων 21Α και 21Β περί “Δωροδοκίας” και “Στοιχήματος”, παραβάσεις οι οποίες παραγράφονται σε τρία χρόνια.
 
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη και το άρθρο 26 περί “Δυσφήμησης του αθλήματος”, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω παράβαση παραγράφεται σε ένα μήνα από την τέλεση της. Αυτό θα συμβεί αν θεωρηθεί πως υφίσταται διαρκές έγκλημα που ελάμβανε χώρα μέχρι πρότινος και εξακολουθεί να λαμβάνει.
 
Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των ποινών μπορεί να φτάσει μέχρι τον υποβιβασμό για τις ομάδες και την απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα φυσικά πρόσωπα.
 
Να τονίσουμε ακόμα πως οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ θα έχουν ανοιχτή γραμμή με τον 9ο τακτικό ανακριτική, Γιώργο Κασίμη και την εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου. Κάθε νέο, συμπληρωματικό στοιχείο που θα προκύπτει στην υπόθεση, θα διαβιβάζεται άμεσα και στην αθλητική δικαιοσύνη ώστε να ασκούνται νέες πειθαρχικές διώξεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε